Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2024 17:25

Європа та Україна: об'єднані заради майбутнього

Керівниця Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації

Україна на шляху до досягнення європейських стандартів вже не перший рік працює з Європою.

Війна стала каталізатором, прискоривши процеси інтеграції. Тож, надання Україні статусу кандидата в члени ЄС та запровадження режиму Fast Track, який дозволяє проходити набагато швидше всі етапи та процедури щодо вступу до ЄС, чітко свідчать про прагнення європейських партнерів бачити нашу країну в єдиній європейській сім'ї.

Фінансова допомога – рушій відновлення

Допомога ЄС – це не лише фінансова підтримка, що сягає мільярдів євро, але й технічна допомога, гуманітарні місії, надання озброєння та політична підтримка на міжнародній арені.Це інвестиція в європейське майбутнє України. І нам важливо чітко усвідомлювати цю відповідальність, використовуючи кошти ефективно та прозоро. Це не лише гарантує дивіденди для України, але й зміцнює партнерські відносини з ЄС. 

Одним з ключових інструментів фінансової підтримки України є Ukraine Facility Plan 2024 - 2027 р. 

Цей план, загальною сумою 50 млрд євро, передбачає надання грантів та довгострокових позик з низькою процентною ставкою. Цього року уряд розраховує залучити 16 мільярдів євро.

Ukraine Facility Plan має ряд переваг:

Швидке отримання коштів

Гнучкість у використанні коштів

Низька процентна ставка за позиками

Стимулювання інвестицій

Важливо також, що Ukraine Facility Plan передбачає проведення реформ в Україні

Поряд з фінансовою та економічною допомогою, Європа приділяє значну увагу й питанням освіти. Україна отримує допомогу на модернізацію освітньої системи, підготовку кадрів, а також на інтеграцію українських студентів та науковців до європейського освітнього простору.

Важливо зазначити, що Україна має великий потенціал для розвитку бізнесу

Війна завдала значних ударів по українській економіці. Проте, саме бізнес є рушієм її відновлення та розвитку, створюючи нові робочі місця, стимулюючи економічне зростання та наповнюючи бюджет країни. Підтримка підприємництва, стимулювання інвестицій та створення сприятливого бізнес-клімату – мали б стати одними із пріоритетних завдань влади на шляху до європейського майбутнього.

Для успішного відновлення та розвитку України необхідні значні інвестиції. Європейський Союз, як і інші міжнародні партнери, надають вже Україні допомогу для стимулювання інвестицій.

Інвестиції в Україну – це ж можливість зробити свій внесок у відновлення та розвиток країни.

Асоціація проводить постійний діалог з державними органами, організовує конференції та форуми, де український та іноземний бізнеси обмінюються інформацією та знаходять нових партнерів.

Також, у 2022 році на базі Асоціації почав діяти Комітет з питань відновлення України, який об'єднує компанії з різних галузей, що спільно працюють над розробкою стратегії відновлення та залученням інвестицій для цього напрямку. Адже діяти пора уже на «вчора», тож робота ведеться в ньому надзвичайно активно.

Вертаючись до «фінансової європейської допомоги» варто зазначити, що бізнес як і громадянське суспільство, має стати активним у процесі використання та контролю їх використання. Відповідальність, гнучкість та конструктивний діалог з позиції "ми в одному човні" – запорука успішного використання коштів та досягнення спільних цілей. 

Відновлення України – це складне і амбітне завдання. Завдяки єднанню та спільним зусиллям України та її європейських партнерів, ми зможемо подолати всі труднощі та побудувати краще майбутнє для нашої країни.

Майбутнє України залежить від кожного з нас. Відповідальність за свою роботу, активна позиція, єднання та співпраця – ось ключові фактори на шляху до перемоги та процвітання. Лише спільними зусиллями ми зможемо відбудувати країну, про яку мріємо, та стати частиною вільної та демократичної Європи.

Єднання України та Європи – це запорука нашого спільного миру та успіху. Ми вдячні за підтримку та віримо, що спільними зусиллями здобудемо перемогу, відбудуємо сильну та процвітаючу Україну та станемо частиною вільної та демократичної Європи.

Разом ми зможемо перемогти та побудувати краще майбутнє!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи