Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.08.2024 10:31

Звернення Проф.В.Задорського до Уряду України щодо Концепції сталого розвитку України

Доктор технічних наук, професор

Звернення в Урядовий контактний центр "Урядова горяча лінія", звернення ЗА-17707158 від 24.08.2024.

Шановні пані та панове!

Дозвольте передусім привітати Вас із понад 30-річчям незалежності нашої країни та побажати, щоб під Вашим керівництвом вона зуміла подолати ті перешкоди, які створені на шляху відродження, подальшого сталого розвитку та зміцнення її незалежності.

Більше 1,5 років я звертався до Вас із пропозиціями щодо розробки Національної Концепції сталого розвитку України (НКСР) у розвиток Концепції, прийнятої в Ріо, як це зробили майже всі країни світу. На жаль, з незрозумілих причин Україна так і не має НКСР. Не проведено імплементацію прийнятої в Ріо концепції, не сформовано національної ідеї країни (у більшості країн вона відповідає НКСР). Як журналіст, який пропрацював у наукових програмах НАТО як позаштатний експерт понад 15 років з проблем сталого розвитку, і як патріот нашої країни, я, як міг, намагався допомогти владі розгорнути роботи з реалізації цієї прийнятої всім світом концепції, проте мені це не вдалося. Від усіх Міністерств я одержав дуже близькі за змістом відповіді про те, що їхні завдання визначає їхнє керівництво. Тільки в останніх відповідях Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що їм створено низку міжвідомчих робочих груп з усіх 17 завдань сталого розвитку, які займатимуться моніторингом робіт з НКСР.

Незрозуміло, як можна займатися моніторингом не розпочатих робіт, які ніким не виконуються в країні. Адже НКСР реалізується в усьому світі силами всього народу, всіх структур держави. Саме для цього всі починали з оприлюднення КСР, а ООН ухвалила спеціальне рішення про 10-річчя загального вивчення КСР у всіх країнах (це рішення в нашій країні також не виконане). 

У зв'язку з цим, пропоную цього святкового дня розпочати роботу щодо забезпечення реальної незалежності нашої країни, одним із важливих етапів чого є створення, оприлюднення та реалізація Національної Концепції сталого розвитку України. У своїх зверненнях я запропонував для цього варіанти дорожньої карти. Вважаю, що починати треба з навчання та атестації ”слуг народу” на знання теоретичних засад КСР, звернувши увагу на такі базові науки, як Теоретичні основи системного аналізу, Синергетика, Інноваційний інжиніринг, Технологічний бізнес. 

 
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи