Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.05.2015 14:10

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім`ям

Народний депутат України VII та VIII скликань

Нещодавно з трибуни Верховної Ради доповідав та просив нардепів підтримати малозабезпечені сім’ї, що володіють землею. За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.

Нещодавно з трибуни Верховної Ради доповідав та просив нардепів підтримати малозабезпечені сім’ї, що володіють землею. За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №1350 «Про внесення змін до статті 7 закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям» щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки».

Цей день у парламенті можна назвати днем доброї волі. Ми підтримали дитячо-юнацький спорт, ми підтримали шахтарів, ми зменшили ставку податку на заробітну плату для певної верстви населення. Цим законом пропонується зробити ще одну хорошу справу. В нас є малозабезпечені сім’ї, сім’ї селян, у володіння яких є земельні ділянки 0,6 га і більше. На жаль, такі сім’ї, згідно з чинним законодавством, не можуть отримати соціальну допомогу від держави. У нинішній час це – ганебно. Нам потрібно внести цю поправку. Про що вона говорить? Про те, що малозабезпечена сім’я, яка подала декларацію про доходи, чим довела що є малозабезпеченою має право отримати державну соціальну допомогу. Прошу, давайте поставимо жирну крапку в наших сьогоднішніх хороших справах, чим підтримаємо малозабезпечених селян.

Закон, який прийняли народні депутати, виключає абзац четвертий частини першої статті 7 закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям» відповідно до якого, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім`ям не призначається у випадку, якщо у власності чи володінні малозабезпеченої сім`ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім`ї причин не приносить дохід.

Даний законопроект і в обговоренні, і під час голосування підтримали всі депутатські фракції. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]