Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2012 09:33

Інноваційні ваучери отримали 5 українських підприємств

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

USAID ЛІНК розпочав програму комерціалізації наукових розробок – “Інноваційний ваучер” – з наміром сприяти комерціалізації розробок через здійснення інтенсивного комплексу цілеспрямованих заходів з підвищення рівня обізнаності учасників, пошуку й підбору п

USAID ЛІНК розпочав програму комерціалізації наукових розробок – “Інноваційний ваучер” – з наміром сприяти комерціалізації розробок через здійснення інтенсивного комплексу цілеспрямованих заходів з підвищення рівня обізнаності учасників, пошуку й підбору партнерів (”match-making”), фінансування нових партнерств між українськими науково-дослідними закладами та малими й середніми підприємствами.
 
Програма включала серію семінарів у регіонах-партнерах USAID ЛІНК, під час яких науковців і дослідників навчали основам комерціалізації розробок, після чого була проведена серія зустрічей науковців лицем до лиця з бізнесменами, яких могло б зацікавити комерційне впровадження науково-дослідних робіт.
 
На завершення ініціативи “Інноваційний ваучер” USAID ЛІНК назвав п’ять переможців у боротьбі за ваучер у розмірі до 2 тис. дол. США для фінансування “останнього кроку до ринку”.

Рівненський регіональний центр з інвестицій та розвитку ще влітку 2011 року  оформив та подав заявки на отримання мікрогрантів для підприємств – в рамках програми  «Інноваційний ваучер» (агентство USAID). Тому, найприємнішою несподіванкою є те, що серед 5 переможців конкурсу міні-грантів  - 2 підприємства  - саме із Рівненщини – ТОВ «Борове-Захід» та ТОВ «Нешкідливі технології і продукти «Грін Оул». Серед інших переможців – 2 представники із Автономної Республіки Крим та 1 – із Одеси. Це стало ще одним свідченням того, що наша область є однією із найперспективніших у галузі інноваційно-технічного розвитку.
 
Таким чином, вказані рівненські інноваційні підприємства матимуть змогу отримати кваліфіковану допомогу та вивести свої товари на ринок у випадку ТОВ «Борове-Захід», для яких буде розроблятись інноваційний бізнес-план, та захисту від недобросовісних конкурентів – у випадку ТОВ «Нешкідливі технології і продукти «Грін Оул».  Загалом, вказані підприємства отримають грант у сумі 2000 доларів на здійснення вищевказаних дій.
 
Мені надзвичайно приємно, що підприємства Рівненщини, не зважаючи на досить складні економічні умови, надалі продовжують розвиватись шляхом ефективного впровадження новітніх розробок та збільшення додаткової вартості для своєї продукції, тому виграш 2 із 5-ти інноваційних ваучерів – для мене швидше не новина, а закономірність. І тому вельми тішить той факт, що наш Центр зумів допомогти у отриманні цих ваучерів.
 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]