Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2024 23:05

Уряд ухвалив постанову про бронювання через "Дію". Чого чекати?

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

Робота над функціоналом для запуску послуги може зайняти три–чотири тижні.

За інформацією Мінцифри, такі зміни дадуть змогу прибрати людський фактор, пришвидшити процес бронювання від тижнів до години та зробити процедуру більш прозорою.

Як працює бронювання сьогодні

Керівник підприємства направляє паперовий список співробітників для бронювання, довідку та супровідний лист до відповідної ОВА або профільного міністерства. Після документи передають листом на погодження спочатку до Міноборони. Потім Міноборони надсилають пакет документів на розгляд до Мінекономіки. Там список перевіряють і готують проєкт наказу. Підприємство та працівники чекають весь цей шлях об’єктивно місяць-півтора.

Що нового пропонує Уряд?

Керівник підприємства аналізує, скільки працівників можливо забронювати завдяки автоматичному обміну даними між реєстрами Пенсійного фонду та Міноборони. Після чого обирає, кого саме планує забронювати та засвідчує заяву електронним підписом.

Система перевіряє, чи є дані про працівника в реєстрі Оберіг і чи дійсно він працює у відповідному підприємстві. Керівник підприємства отримує рішення протягом години щодо кожного працівника - заброньований він чи ні та які причини в разі відмови.

Цікаво, чи дійсно воно так запрацює ? Побачимо.

 Інформація про вдале бронювання з’явиться в Резерв+ співробітника (якщо він встановлений). Якщо працівник бажає отримати паперове підтвердження, то йому теж буде надано таку можливість. 

Заброньований працівник підприємства отримає відстрочку від призову на військову службу на 12 місяців або на термін дії договору.

Як зазначили в Мінцифри, на першому етапі бронювання в "Дії" працюватиме для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. Надалі перелік може розширюватиметься.

Урядовці наголошують, що цифровізація бронювання через "Дію" зробить процедуру швидкою, прозорою та знизить паперову навантаженість на Міноборони та Мінекономіки. 

Вважаю, це достатньо зручним інструментом, чекаємо успішні бета-тестування.

Однак, попередня процедура бронювання також продовжить функціонувати.

Орієнтовно запуск послуги в "Дії" - на початку липня 2024 року. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи