Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2017 14:00

У Львові презентували фільм про гуманність

Професійна благодійність

Минулого четверга, 12 жовтня у Львові відбулася прем'єра фільму "Зима у Львові" німецької творчої групи під керівництвом відомого журналіста Тіля Майєра.

Ніколи не думав, що чорно-білий фільм може вразити таким різнобарв’ям кольорів. 

Фільм тривалістю трошки більше 17 хвилин з першого акорду ідеального авторського музичного супроводу влучає прямо в серце. З першої хвилини неможна відірвати очей від засніженого міста в епіцентрі якого люди, які пережили драматичні випробування.

Героїнями фільму стали чотири жінки з непростою долею. Усі вони пов’язані через життєві обставини з Медико-соціальним центром Товариства Червоного Хреста України у місті Львові. Патронажна медсестра Ольга Роман у свої 75 років і надалі виконує роботу на волонтерських засадах, вона вже 55 років допомагає людям. Софія Войцихівська – пенсіонерка, яка навіть в негоду мусить здавати макулатуру, тому що її пенсії не вистачає на життя. Ірині Б’єнко-Шуль вже майже 100 років, вона пройшла два концентраційні табори; вона бажає миру, і переживає за те, щоб ще одне покоління не втратило свою молодість через війну. Син Наталії Нагорної загинув на фронті на сході України, мати шукала тіло сина місяцями, щоб поховати його на цвинтарі у Львові. У неї тепер принаймні є місце, де можна віддатися горю.  

Показово, що всі героїні фільму були в залі під час його прем’єри. Вони з хвилюванням переглядали кадри фільму, а позаду них глядачі дивились то на екран, то на героїнь, витираючи при цьому сльози, що були проявом не стільки співчуття, скільки безмежної поваги… 

Переглянути фільм «Зима у Львові» можна на сайті Товариства Червоного Хреста України.

winter-in-lviv-present.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]