Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.03.2016 08:39

Щодо майбутнього статусу зеленої зони по вулиці Чорнобильській в Києві

Допомога громаді Святошинського району м. Києва у реалізації бажання захистити зелену зону та створити сквери на честь загиблих в АТО та пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи є достойним внеском у виконання Указу Президента №702/2015 від 14 грудня, яким

У жовтні 2015 до Секретаря Комітету з питань екологічної політики надійшло звернення, яке було підписане мешканцями декількох багатоповерхівок, щодо захисту зеленої зони навколо меморіального комплексу пам'яті жертвам Чорнобильської катастрофи від планованого будівництва торгового центру, МАФів, які розташовані в порушення ПДР, продають тютюн та спиртні напої біля Меморіалу Чорнобилю, дитячого майданчика та поліклініки. На зеленій зоні пропонувалось створити Алею пам'яті жертвам Чорнобильської катастрофи у Святошинському районі міста Києва. В ході вивчення даного питання виявилось, що внаслідок незаконних дій мерії 2007 року було виділено земельну ділянку на прибудинковій території, зеленої зони та за сусідством церкви, меморіального комплексу пам'яті жертвам Чорнобильської катастрофи під будівництво торговельного центру розміром аж 0,0543 га !

Підтримуючи ініціативу місцевих мешканців, було напрацьовано ряд депутатських звернень, зокрема, до районної, міської адміністрацій. Відповідь отримували у формі відписок, сканів з кадастрових карт з формулюванням "земельна ділянка знаходиться у приватній власності ТОВ "Будівельна фірма "ЛОК" з визначеним цільовим призначенням - будівництво та експлуатація закладів торгівлі та громадського харчування" на земельній ділянці - 0,0543 га !

І ні слова не було у відповіді Святошинської районної держадмінстрації щодо захисту зеленої зони та створення Алеї пам'яті жертвам Чорнобильської катастрофи вздовж вулиці Чорнобильської. До речі, станом на сьогодні, стало відомо, що дана територія була втретє перепродана.

Не чекаючи приходу справедливості, я запропонувала тодішньому очільнику Святошинської РДА діяти на випередження. Якщо не виявляється можливим створити цілісну Алею пам'яті, можна створити два сквери на вільній зеленій зоні і таким чином забезпечити постійний благоустрій в майбутньому та неможливість побудови ТЦ на неправомірно виділеній земельній ділянці. До цього часу продовжували отримувати технічні роз’яснення, які ніяк не наближували до мети – висловленого бажання громади захистити зелену зону та вшанувати пам'ять героїв Чорнобиля.

У вечері 4 березня, на спільній зустрічі з небайдужими мешканцями, депутатом Святошинського району Прохором Антоненком у Київраді, представником Святошинського осередку Спілки ветеранів АТО, Головою правління районного осередку Спілки власників житла міста Києва Надією Стецюрою вирішили все таки продовжувати створювати сквер з подальшим облаштуванням.

Це буде достойний внесок громадськості району, небайдужих киян, активістів у виконання Указу Президента України №702/2015 «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», який Президент України підписав 14 грудня 2015 року і оголосив 2016 р. – роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]