Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.12.2016 12:48

Войовнича беззахисна Україна

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Після анексії Криму і воєнного конфлікту на Донбасі Україна перемістилася у Глобальному індексі мілітаризації з 23-го на ...

Вчора було 25-річчя Збройних сил України. У першу чергу бажаємо щастя і здоров’я усім захисникам нашої Вітчизни! Вічна пам'ять загиблим за нашу свободу!

А тепер декілька фактів з цілком відкритих джерел.

Після анексії Криму і воєнного конфлікту на Донбасі Україна перемістилася у Глобальному індексі мілітаризації з 23-го на 15-те місце. При цьому, Росія посідає п'яте місце, США перебувають у рейтингу на тридцять першому місці, Німеччина - на сотому, а найбільш мілітаризованою країною світу залишається Ізраїль.

Частка України в світовому експорті озброєння становить 2,6 відсотка, що дозволило нашій країні зайняти дев'яте місце у десятці глобальних експортерів озброєння за підсумками 2011-2015 років згідно результатів дослідження Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

Міноборони офіційно дозволило використовувати в АТО кулемет «Максим» 1910 року випуску, який, за словами чиновників МО, має перевагу в тому, що не вимагає заміни стовбура після інтенсивної стрільби.

На тлі цих красномовних фактів наш президент не втомлюється повторювати мантри про побудову в Україні сучасного війська, яке самотужки захищає Європу і весь цивілізований світ від «навали зі Сходу».

Можна лише констатувати, що мілітаризація України полягає швидше в розгулі злочинності внаслідок тотального зубожіння населення та зростання кількості нелегальної зброї у вільному обігу. При цьому ми не маємо відповіді як реально підтримати безпеку поза зоною конфлікту на Донбасі. В той час як на передовій наші підрозділи тримаються на особистих вольових якостях, адже їх матеріально-технічна підтримка продовжує перебувати на вкрай низькому рівні добровольчих партизанських загонів.

Нас також годують казками про закордонну військову допомогу. У цьому контексті варто лише згадати про скарги українських біатлоністів (!) на неможливість придбати патрони в ЄС, оскільки європейські друзі відмовляються продавати їх в країну, де йде війна.

Отакі «подарунки» дістає з кишені влада нашим воїнам, попри те, що війна залишається головним «цапом відбувайлом» у всіх політтехнологічних схемах, котрі виправдовують казнокрадство і бездіяльність Порошенка і компанії.

Вони впевнені, що їм вдасться уникнути відповідальності за прорахунки на фронтах та безлад у тилу. Їх надихають веселі фото Яценюка з Вашингтону і щедрі інвестиції у власну охорону. Вони не зважають увагу на будь-який компромат та суспільний осуд.

Але ми все бачимо і пам’ятаємо. Тому попри усе вітаємо Збройні сили Україні зі святом! Рано чи пізно патріоти повернуться з фронту і виставлять владі свій рахунок сумління. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]