Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2016 10:34

Системні рішення: самоорганізація в умовах «керованого хаосу»

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Зокрема, сьогодні ми з партнерами активно працюємо над пропозиціями щодо системних організаційних змін у взаємодії домогосподарств з різноманітними структурами ЖКХ.

Не слід боятися хаосу, як такого. Це – природній стан нашого різнобарвного і яскравого життя. Ми не можемо ні на мить передбачати розвиток подій, але можемо і маємо вдосконалювати свої дії та гармонізувати їх з оточуючим середовищем. Саме тому непереборним є прагнення людини до вільного вибору. І саме тому сучасна цивілізація тотальної бездуховності усіма силами старається підмінити людині цей вибір фальшивими цінностями. Створити так званий «керований хаос», у якому насправді нівелюється роль особистості та губиться її жива душа.

На жаль, діюча українська влада усіма силами копіює найгірші моделі політичної поведінки у цьому від початку хибному глобальному проекті, який базується на тотальній брехні. Тому між владою і суспільством все глибше зростає прірва. Панує схема взаємної безвідповідальності – народ підживлюється черговими пустопорожніми обіцянками політиків, а політики та олігархи жирують за рахунок апатії та байдужості широких верств, котрі вже ні у що не вірять.

Натомість, наш досвід громадської та підприємницької діяльності базується на вірі у реальність змін. Як добре усім нам відомо, ніхто не може заборонити нам мислити глобально і, одночасно, діяти локально. Не чекаючи допомоги від держави, яка, багато у чому, сьогодні є ворогом здоровим суспільним паросткам, ми намагаємося вибудовувати мікромоделі злагодженої взаємодії у різних сферах нашого життя. Цей шлях не є простим, але необхідним для подальшого виживання наперекір об’єктивним умовам. Тобто власний простір для вільного розвитку ми будуємо власними руками і радіємо навіть маленьким успіхам.

Зокрема, сьогодні ми з партнерами активно працюємо над пропозиціями щодо системних організаційних змін у взаємодії домогосподарств з різноманітними структурами ЖКХ. Нашою метою є створення умов, здатних забезпечити для жителів міста самостійне формування переліку ЖК-послуг та встановлення (зменшення) тарифу; дієвий контроль за якістю обслуговування будинків; вплив на якість та вартість послуг монополістів; ремонт внутрішніх комунікацій, ліфтів, дахів, утеплення та реконструкцію будинків; додаткове зниження вартості ЖК-послуг від участі у соціальних карткових проектах.

Наша система базується на вирішенні реальних потреб кожного домогосподарства на умовах взаємовигідної кооперації і мінімізації структурних «прокладок». Ми не пропонуємо руйнувати існуючі організації та об’єднання, що функціонують у сфері ЖКХ. Натомість, можемо зробити спільний крок назустріч один одному споживачів та продавців послуг. Насправді це не складно і залежить лише від нашої спільної доброї волі.

Віримо, що таким способом будуть поволі конденсуватися краплинки ефективних соціальних моделей майбутнього, кількість яких згодом випаде дощем якісних змін у макровимірі. І, як завжди, ми практичними діями будемо доводити здійсненність наших мрій. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]