Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.08.2015 12:24

Гарячі серця мають палати і до тепер

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нашим патріотичним обов’язком є зростити дітей і молодь у любові до України, не забуваючи згадувати, кому вони завдячують своїм існуванням(цього разу мова йде про "крутян").

Шановне товариство, вже більше двох тижнів ми говоримо про пам ' ятник "Аскольдова могила" і роботу, яка там ведеться. До складу важливих зрушень входять встановлення символу пам ' яті Марку Грегору Паславськи й ексгумація німецьких солдатів. В ході цих проектів, ми починаємо ще одну роботу: пошук та перепоховання героїв Крут - юних, але відважних молодих осіб.

Всім нам відомо, що в бою під Крутами, яки відбувся 29 січня 1918 року,  загинули сини України: юнкери, студенти високих шкіл, учні технічних шкіл, гімназисти старших класів і 11 старшин. Ще зовсім юними, взявши до рук зброю, воно врятували життя молодій українській державі. За час правління більшовицької влади, монументи молодих героїв були знищені, а місця їх поховання - забутими. З 29 серпня 2015 року починаються пошукові роботи місць захоронення відважних бійців, які безперечно заслуговують мати іменний монумент. У проекті беруть участь Українська військова організація СПАС-23(Володимир Волков), Українська Греко-Католицька Церква св. Миколая на Аскольдовій могилі( Отець Ігор Онишкевич), Спеціалізоване приватне підприємство "Пам'ять і слава"(Ольга Бойченко),  Державний комітет увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни ц політичних репресій(Святослав Шеремета), Комунальне підприємство Львівської облради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортації та політичних репресій "Доля"(Ярослав Онищук, Володимир Харчук, Валерій Білин), Інститут археології( Андрій Оленич).

Для нас Крути - символ мужності й стійкості всіх поколінь нашої нації, всіх українців. Політикам вже давно час вивчити історію нашої держави, і зрозуміти, що, навіть попри ідеологічні розбіжності, незалежну Україну можна будувати лише спільними зусиллями. Не   знищувати бажання у молоді творити й примножувати здобутки української нації, а підтримувати ініціативи відродження української культури та її цінностей. Держава має посприяти у створенні належних умов, щоб молодь могла вільно реалізувати свою енергію, ентузіазм, патріотизм у своїй країні.

Нашим патріотичним обов’язком є зростити дітей і молодь у любові до України, не забуваючи згадувати, кому вони завдячують своїм існуванням(цього разу мова йде про "крутян"). Українська молодь має пишатися своїми попередниками з 1918 року. Шануючи минулі подвиги наших земляків, вивчаючи їх успіхи й поразки, ми зможемо рухатися вперед, не боячись зіштовхнутися з труднощами, яких зазнавали наші товариші.

Приклад героїв Крут має змусити українців пам’ятати, за що треба боротись, як треба боротись, яких помилок слід уникати. Найбільшим національним ворогом України, проти якого боролися наші предки, герої Крут і ми тепер є Російська імперія, яка й досі намагається керувати українським народом. Відповідальність за жахливі злочини минулого лежить саме на плечах РФ, яка й до сьогодні продовжує душити Україну.

Майбутнє нашої держави у руках молодих і юних синів та дочок України, і ми маємо їх виховати правильно, маємо підготувати їх фізично(військова культура) й духовно(шанування минулих героїв). А хто, як не їх відважні однолітки "крутяни" зможуть стати за гідний приклад патріота.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]