Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.08.2015 22:53

Візьмемось за руки

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

19 серпня о 10.30 год. на Аскольдовій могилі відбудеться урочисте відкриття та освяченням пам’ятника загиблому бійцю батальйону "Донбас" Марку Паславському та невідомому герою Майдану.

19 серпня о 10.30 год. на Аскольдовій могилі відбудеться урочисте відкриття та освяченням пам’ятника загиблому бійцю батальйону "Донбас" Марку Паславському та невідомому герою Майдану, а також перепоховання і панахида в пам’ять німецьких солдатів Другої Світової війни.

Таких героїв мало знати, про них треба пам'ятати, їх треба шанувати. Влада, ніяким чином не віддала належне українському американцю Грегорі Паславському за позивним "Франко". Кожен день ми чули промови очільників влади у змі, «що розроблялося» чимало концепцій Небесної Сотні, реконструкції Європейської площі,  Будинку Профспілок чи «іменні» місця  вічної пам'яті майданівцям. Але в кінцевому результаті  лише піар та обіцянки.

Натомість, ми ніколи не вірили в ці байки і рухались за старим принципом, що якщо хочеш зробити добре - роби сам! В пам'ять про сміливих воїнів Марка Грегорі Паславськи та невідомого майданівця на Аскольдовій могилі 19 серпня 2015 року буде встановлений перший символ пам'яті майданівцям та добровальцям. Символ того, що громада не забуває своїх бійців, спасителів, янголів.

Встановлення першого символу пам'яті майданівцям та добровольцям об'єднано з подією упорядкуванням могил німецьких вояків Другої світової війни. Бо, якщо ми хочемо, щоб поважали українській народ, його цінності  і його героїв, громада має навчитися розуміти і поважати  горе сусіда іншого  народу, їхні цінності і їхніх героїв. 

В заході беруть участь: предстоятель УПЦ КП Філарет, УГКЦ Святослав Шевчук, президент Віктор Ющенко, співробітники посольства Німеччини, представники Німецької народної спілки по догляду за військовими похованнями, представники міністерства оборони України, Української Військової Організації, військові Бундесверу та громадські організації.  

Заходи відбудуться в Хрестовоздвиженській каплиці на нижній терасі Аскольдової могили.  Український народ потребує повернення до своєї ментальністі, традицій, звичаїв, почуття єдності й повагу один до одного, як це було колись. То ж закликаємо всіх небайдужих долучитися до заходу й висловити свою шану справжнім чоловікам - безсмертним воїнам України, які загинули за, правду, свободу й незалежність своєї держави.

Організатори: міністерство оборони України, Німецька народна спілка по догляду за військовими похованнями, Українська Військова Організація. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]