Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2020 10:28

Як правильно обрати факторингову компанію і не помилитись

Адвокат, директор ТОВ "ФК "Стандарт Кепітал"

Вибір факторингової компанії важлива справа, оскільки саме від її фахівців залежить, наскільки вигідним буде для Вас процес позбавлення від боргів

Вибір факторингової компанії справа серйозна і відповідальна. В українських реаліях є певний ризик зв’язатися з шахраями, наслідком чого будуть фінансові збитки та нові проблеми. В цій статті я розповім про те, як Вам правильно обрати факторингову компанію та уникнути ризику зв’язку з ошуканцями.

Наявність на сайті повної інформації та фінансової звітності компанії.

За вимогами Мінюсту на сайтах факторингових компаній має бути обов’язково викладена і доступна для завантаження наступна інформація:

1. Установчі документи факторингової компанії;

2. Детальна річна фінансова звітність;

3. Інформація про бенефіціарів компанії;

4. Адреса і контакти.

Це робиться для того, щоб уникнути потрапляння факторингових справ до рук одноденних шахрайських фірм. Тож, якщо інформація на сайті компанії не видається Вам вичерпною, то краще уважніше поставитись до цієї фірми.

Ґрунтовні і вичерпні консультації на кожне Ваше звернення

Ви домовились про першу очну консультацію у фахівців з факторингу, на якій Ви виклали сутність справи, показали документи та отримали перші рекомендації. А потім взяли традиційний час на «подумати». Природно, що після очної зустрічі, у вас можуть виникнути додаткові питання, які потребують уточнення. Тоді Ви дзвоните в обрану факторингову компанію, проте замість вичерпної консультації отримуєте або загальну відмовку, або відповідь на кшталт «не переймайтеся, все буде добре», без пояснень. Це може видатись дивним, але якщо почитати відгуки в інтернеті, то побачимо, що клієнти дійсно часто скаржаться на низький рівень наданих консультацій в їхній факторинговій компанії: або фахівці не передзвонюють, або не знають що сказати.

Тут потрібно наголосити на двох важливих моментах:

А) в момент вашого дзвінка персонал може бути дійсно занятим важливою справою – в факторингу це звичайний стан речей. А значить, фахівець не може Вам відповісти відразу. Проте в серйозних компаніях в такій ситуації ваше питання обов’язково буде занотовано, а потім вже юрист Вам перетелефонує, щоб надати ґрунтовну відповідь.

Б) якщо ви відчуваєте, що Ваш співрозмовник не є фахівцем, а лише повторює стандартний, завчений текст, то може це ознака того, що справжні спеціалісти в цій компанії не затримуються?

Всі умови співпраці відразу чітко прописуються в договорі

Знайома ситуація: «Уклали договір про співпрацю, а потім починають вилізати несподівані «підводні камені», які в договорі не прописані»? Більшість людей, якщо і не стикалися особисто, то принаймні чули про таке. Можливо, я Вас здивую проте в справжній факторинговій компанії це не можливо. Всі умови і деталі відразу чітко прописуються в договорі, без «дрібних шрифтів». А якщо Вам щось в тому договорі не зрозуміло, то роз’яснення Ви отримаєте відразу, до підписання.

Прозорість всіх робочих процесів

Факторинг справа серйозна, бо на кону порятунок нерухомості та позбавлення позичальника від боргів. Все має бути чітко, прозоро і офіційно. А отже, якщо Вам видається, що десь хтось «темнить», то Вам не видається. З іншого боку, якщо Ви відслідковували ситуацію за трьома вище вказаними пунктами, то ніяких проблем з 4-м у Вас вже не виникне. Бо Ви обрали саме ту факторингову компанію, яка прозоро і професійно виконає своє завдання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]