Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.10.2018 15:48

Чи Legal Tech настільки ж реальний як і популярний?

Керуючий партнер ЮФ KopotLawyers, співзасновник і керівник сервісу он-лайн перевірки нерухомості Monitor.Estate, адвокат, к.ю.н

Повернутися до класичної юриспруденції ми завжди встигнемо!

Не так давно запустив сервіс автоматичної онлайн перевірки забудовників і з класичного юриста перетворився на технологічного. В чому різниця? А в тому, що ряд рутинної роботи за мене робить система, алгоритм, програмний код, кому як зручніше. А моя задача стала лише роз’яснити ті питання, які ще не автоматизували. Наскільки це спрощує життя? Приблизно 2-3 години кожного дня я економлю на пошуку необхідної інформації. І це лише по одному об’єкту. А якщо таких об’єктів декілька на день? За цей час можна відвідати сеанс в кіно, смачно повечеряти з друзями, зустрітися з близькими.

Дехто з колег каже, що немає кращого способу, а ніж старий перевірений спосіб – робити все самому та довіряти лише собі. Так, можу погодитися…частково. Хіба що, люди не здатні помилятися.

Безумовно, ряд технологічних рішень в галузі права є новими та не можуть посягати на ті елементи життя, де потрібно залучити інтуїцію або застосувати знання та досвід, які може знати тільки людський розум.

Але, уявіть лишень, що шаблони договорів досконало вичитані під різні випадки життя, формуються автоматично і готові до підписання, інформація про ваших контрагентів завжди доступна в декілька кліків, а ваш об’єкт нерухомості постійно моніториться незалежно від часу доби та погоди за вікном. Від самої думки таких можливостей стає радісніше на душі. І саме в цей час, поки алгоритми працюють на вас, можна проявляти креативну юриспруденцію, захищати інтереси клієнтів, думати над реформуванням судової системи тощо.

Тож, в День юриста хочу побажати колегам комфортного практикування права з допомогою сучасних технологій. Принаймні, спробувати. Повернутися до класичної юриспруденції ми завжди встигнемо!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]