Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2014 14:13

Чому я не піду на вибори Верховної Ради 26 жовтня

Я проти проведення виборів народних депутатів України в умовах фактичного воєнного стану в Луганській і Донецькій областях. І не бачу іншої форми протесту на порушення Конституції, крім особистої неучасті у виборах.

Будучи нудним законником, стою на принципі - жодна мета не варта порушення Конституції України. Конституція чітко забороняє проведення виборів, коли в державі воєнні дії або надзвичайна подія. І від того, що окремі можновладці не називають речі своїми іменами, ситуація не змінюється. 

Проведення виборів, коли йде неоголошена війна, не дасть легітимного складу парламенту. Так, я не прихильник багатьох народних депутатів нинішньої Верховної Ради, але дострокові вибори 26 жовтня не покращать "якість народних обранців". Витрата коштів і політична боротьба, неминуча в час виборів, підривають і без того слабкі позиції України перед зовнішньою загрозою. 

Проведення виборів, на мою думку, ствердить позицію Росії в очах цивілізованого світу, що в Україні збройний громадянський рух в окремих областях, а не зовнішня агресія. Адже представники РФ вже висувають аргумент: хіба держава, яка ніби то воює з Росією, проводила б у себе вибори Парламенту?

Вплинути на процес оголошення та проведення виборів не можу. Тому єдиною формою протесту проти виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, в умовах фактичного воєнного стану, бачу свою особисту неучасть у них. Така моя громадянська позиція. Постскриптум: Прошу не плутати мою громадянську позицію з політичною партією "громадянська позиція", в якої, як я розумію, відношення до виборів дещо інше.   
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]