Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.07.2014 14:28

Закрите засідання Верховної Ради України без депутатів з КПУ і ПР

У ЗМІ з'явилися відомості про те, що окремі народні депутати пропонують провести закрите засідання ВРУ, на яке депутати з ПР і КПУ допускатися не будуть. Та чи допустимо це в правовій державі, що прямує в Європу?

Згідно Конституції та Закону України "Про статус народного депутата України" депутати є рівними у правах представниками Українського народу. Одним з основоположних прав депутата є участь у чергових і позачергових, відкритих і закритих засіданнях Парламенту. Не допускати народного депутата до засідання ВРУ - одне з найгрубіших порушень конституційного правопорядку України.

Ті, хто вважають, що мета виправдовує засоби, на мій погляд глибоко помиляються. Адже автору вдалося згадати лише один випадок не допущення депутатів до засідання парламенту в Європі у ХХ столітті: націонал-соціалісти так діяли у 1933-1934 році, коли в Парламенті Німеччини приймали "доленосні рішення". Саме в спосіб недопушення в будинок Парламенту й подальших арештів штурмовиками німецьких комуністів Адольф Шикльгрубер (Гітлер) став замість канцлера фюрером і створив Третій рейх, а потім концтабори, катівні і т.д. Думаю, європейські країни добре пам'ятаю подібні уроки історії.

Боротися з Росією потрібно, на моє переконання, в першу чергу в ціннісному вимірі. Тобто, через зменшення корупції, введення суду присяжних, призначення на посади професіоналів і патріотів. А нацциські прийоми, і навіть вислови екстремістського характеру окремих депутатів, лише віддалятимуть нас від перемоги. Перемоги й становлення в Україні нового кращого життя. 
    
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]