Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2015 19:12

Щодо включення ліцензійних платежів до митної вартості товарів!

Юрист Юридичної компанії «Дешунін та партнери»

Чергова перемога - позиція юристів ЮК "Дешунін і партнери" підтримана Вищим адміністративним судом України! Податкові повідомлення-рішення скасовано (на суму понад 1 млн. грн.)

Питання включення ліцензійних платежів до митної вартості товарів створює немало проблем - з огляду на протилежну спрямованість інтересів контролюючих органів та інтересів платників податків. Багато Імпортерів вже зіткнулися з даним питанням і змушені були відстоювати свої права в митних спорах.

Юристи ЮК "Дешунін і партнери" відстояли інтереси Клієнта в подібному спорі!

Ця перемога не була легкою, адже судовий процес (3 інстанції) тривав з грудня 2012 року по січень 2015 року!

Проте ВАСУ підтримав позицію юристів ЮК "Дешунін і партнери" і підтвердив правильність висновку про незаконність податкових повідомлень рішень!

Зокрема, ВАСУ акцентував увагу на недотриманні контролюючим органом трикратного правила включення ліцензійних платежів до митної вартості товарів, а саме:

  • ліцензійні платежі повинні стосуватися оцінюваних товарів;
  • оплата ліцензійних платежів є умовою продажу оцінюваних товарів;
  • ліцензійні платежі не включені в ціну оцінюваних товарів.

ВАСУ підтримав позицію, що одночасне наявність даних умов є підставою для включення ліцензійних платежів до митної вартості товарів. Відсутність будь-якого із зазначених умов автоматично виводить ліцензійні платежі за межі митної вартості товарів.

Судове рішення ВАСУ   доступно за посиланням.

Як відстояти свої права в питанні включення ліцензійних платежів до митної вартості товару - читайте в матеріалі  «Включення ліцензійних платежів до митної вартості товарів: практика митних органів та захист економічних інтересів компаній».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]