Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2011 14:59

Що робити ФОПам на єдиному податку у зв'язку з Податковим кодексом-2?

Наразі практика виробила декілька більш-менш прийнятних легальних схем для ФОПів, які тісно співпрацюють з ЮО-платниками податків на загальних підставах: 1. Зареєструвати ТОВ/ПП та отримати "податкові канікули" з податку на прибуток на 5 років, спла

Наразі практика виробила декілька більш-менш прийнятних легальних схем для ФОПів, які тісно співпрацюють з ЮО-платниками податків на загальних підставах:

1. Зареєструвати ТОВ/ПП та отримати "податкові канікули" з податку на прибуток на 5 років, сплачуючи ПДВ та інші податки у повному обзязі (зауважте, що зазначені "канікули" не діють щодо певної когорти підприємців, як правило, високоприбуткових або консалтингових галузей).

2. Зареєструвати ТОВ/ПП та перейти на "єдиний податок" для ЮО (6% + ПДВ або 10% без ПДВ). Такі ЮО можуть безболісно працювати з ЮО, які потребують валові витрати від платежів, здійснених на їх користь.

3. Перейти з "єдиного податку" на звичайну систему оподаткування (15/17 %). Оскільки Податковий кодекс надає право виключати з оподатковуваного доходу певні витрати на ведення бізнесу, то, якщо у Вас їх немало (та Ви маєте можливість належно їх оформити), для Вас це буде непоганим варіантом. Це, передусім, пов'язано з лояльністю ПК до таких ФОПів шляхом надання ЮО-контрагентам включати до валових витрат платежі, сплачені на їх користь.

4. Залишитися на "єдиному податку" та "завуалюватися" ЮО-комісіонером (детальніше див.: http://blog.liga.net/user/slobko/article/6741.aspx).

5. Зареєструвати "екзотичну" форму підприємництва (підприємство організації інвалідів, благодійний фонд і т.д.) Це (за умови "особливого" оформлення договірних відносин) надасть право на валові витрати ЮО-контрагенту та звільнить Вас від надмірного податкового тягаря.
Міркуйте і обирайте!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]