Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.02.2024 21:32

Штучний інтелект опановує польський бізнес

Керівний директор, очільниця департаменту міжнародних операцій Impel Group, генеральний директор Impel Ukraine

Штучний інтелект (ШІ) завойовує світ, а також все частіше і сміливіше використовується в бізнесі, дозволяючи компаніям, які вирішили впровадити ШІ у свої процеси, отримати ринкову перевагу

Сьогодні штучний інтелект домінує в автоматизації процесів, обробці та аналізі даних, а також в обслуговуванні клієнтів.

Завдяки ШІ автоматизуються багато рутинних і трудомістких завдань, що безпосередньо впливає на операційну ефективність і зниження витрат на ведення бізнесу. ШІ також може безперешкодно «перемелювати» величезні обсяги даних за дуже короткий час, дозволяючи компаніям отримувати цінну інформацію, виявляти закономірності та ухвалювати більш точні бізнес-рішення. Водночас алгоритми машинного навчання дають можливість прогнозувати ринкові тенденції, управляти запасами, оптимізувати ціни, а це, в свою чергу, дозволяє компаніям краще планувати і адаптувати свої стратегії.

У контексті покращення відносин з потенційними клієнтами ШІ, по-перше, дозволяє «причесати» продукти та послуги до їхніх індивідуальних уподобань, що, безперечно, підвищує задоволеність та лояльність клієнтів, а по-друге, чат-боти та системи обслуговування клієнтів на основі ШІ сприяють більш швидкому та ефективному спілкуванню з клієнтами, відповідаючи на їхні запитання та вирішуючи проблеми.

ШІ також чудово підходить для інновацій, оскільки дозволяє розробляти нові продукти та послуги, які є більш досконалими та відповідають сучасним технологічним тенденціям.

У фінансовому бізнесі ШІ найчастіше використовується для виявлення потенційного шахрайства, а також в аспектах, пов'язаних із кібербезпекою.

Польські компанії сміливо слідують світовому тренду і все активніше застосовують штучний інтелект у різних сферах.

Наприклад, у секторі електронної комерції ШІ використовується для аналізу поведінки клієнтів, персоналізації пропозицій, рекомендацій продуктів та оптимізації логістичних процесів. У сфері охорони здоров'я технології штучного інтелекту підтримують медичні діагнози, візуалізаційні тести та допомагають керувати даними пацієнтів. У фінансовому секторі польські компанії використовують ШІ для з’ясування ризиків, оцінки кредитоспроможності та запобігання фінансовому шахрайству.

У виробництві ШІ підтримує процеси автоматизації, контролює продуктивність машин і мінімізує збої. Окрім того, зростає інтерес до інтелектуальних помічників у сфері обслуговування клієнтів, де чат-боти або системи автоматичного розпізнавання мови покращують споживчий досвід.

Згідно зі звітом Ernst & Young, близько 20% польських компаній уже впровадили інструменти штучного інтелекту, а ще 42% перебувають у процесі трансформації. Дослідники стверджують, що найбільшою популярністю в Польщі користуються рішення для обслуговування клієнтів (50%), продажів (40%) та ІТ (37%).

До 80% компаній, які успішно впровадили рішення зі штучного інтелекту з внутрішніх процесів, підтверджують, що заплановані переваги були досягнуті. Очікується, що в наступному періоді тенденція впровадження штучного інтелекту в бізнесі продовжить стрімко зростати, особливо в тих компаніях, які вже мають за плечима успішний досвід інтеграції.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]