Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.03.2023 14:41

ТОП-5 помилок у податкових деклараціях

Адвокат, директор Derchuk & DWP Law Firm

За які порушення в оформленні звітності податкова найчастіше виписує штрафи

Як уникнути штрафів за неправильно заповнену податкову звітність?

У Податковому кодексі є чимало вимог до того, що треба вказувати в податковій декларації. Звісно, дотриматися їх усіх буде непросто. Однак тут на допомогу нам приходить... сама податкова!

Працівники ДПС вирішили «полегшити» життя підприємців і розкрити деякі свої карти. Так вони проаналізували результати перевірок і підсумували ТОП-5 порушень, які допускають платники податків при поданні податкової звітності щодо обов'язкових реквізитів.

Так у п. 48.3 ст. 48 ПКУ вказані чіткий і вичерпний перелік реквізитів, які потрібно вказати в податковій декларації. Достатньо порушити одну з них, і документи у вас не приймуть, а декларація не буде вважатися податковою.

Ось які помилки підприємці допускають найчастіше:

1. Зазначають скорочене найменування платника податків, тоді як потрібно зазначати повне найменування (абз. 4 п. 48.3 ст. 48 ПКУ)

2. Неправильно зазначають найменування податкового органу, до якого подають звітність (абз. 8 п. 48.3 ст. 48 ПКУ).

3. Неправильно зазначають дату подання звіту (абз. 9 п. 48.3 ст. 48 ПКУ).

4. Не відображають інформацію про додатки, що додаються до декларації та які є її невіддільною частиною (абз. 10 п. 48.3 ст. 48 ПКУ).

5. Зазначають ПІБ посадових осіб повністю, тоді як потрібно зазначати прізвище та лише ініціали посадових осіб платника податків (абз. 11 п. 48.3 ст. 48 ПКУ).

Тож рекомендую перш за все перевіряти, чи не пропустили ви одну із цих вимог. Тоді ваші шанси на схвалення декларації від податкової різко зростають.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]