Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.03.2022 12:27

CancelRussia: новий рівень Cancel Culture

Репутаційний та антикризовий радник. Автор книжки "Репутаційний Антистрес"

«Культура скасування» завдала потужного і несподіваного для російської верхівки удару. Що далі?

Готуючи вторгнення в Україну, Путін чекав санкцій. Він готувався до них. І навіть сподівався, що вони будуть пекельними тільки за назвою. Однак, агресор вже страждає від санкцій. Але – не тільки від них.

Потужного, і несподіваного для російської верхівки, удару по Росії завдала «культура скасування».

Явище, яке ще тиждень-два тому сприймалось скептиками, як примха «ситого Заходу», якому «нічого більше робити», ніж вишукувати приклади неприпустимої поведінки в житті публічних персон, виявилось потужним суспільним та геополітичним фактором.

З Росії йдуть світові бренди, її засуджують «зірки», публічні персони, компанії, спортсмени. Російське суспільство втрачає доступ до глобальних сервісів.

І за цією кампанією стоїть не США, Україна чи НАТО. Цю кампанію веде цивілізація – глобальна сукупність небайдужих людей, які не хочуть мати нічого спільного з країною, що розв’язала війну.

Путінський режим не був готовий до скасування. І не тому, що недооцінив загрозу. А тому, що не розглядав це явище в якості загрози. Взагалі.

Путінський режим є морально застарілим. Оксиморон, але сучасна Росія - ретроградна. Рускій мір – це неприпустимий концепт. Він має бути скасованим.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]