Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.03.2011 10:54

Обговорення, переходящее в мордобитие...

PR-консультант, Account Director компанії Publicity Creating

Брутальна сцена, яку спостерігали вчора гладачі "Великої політики", всіх шокувала. Що це було - банальне хамство чи продуманний піар?

До скандалів у прямому ефірі українці вже потрохи звикли. Але  брутальна сцена, яку спостерігали вчора гладачі "Великої політики", всіх шокувала. Що це було - банальне хамство чи продуманний піар?

 

Суть новини вже, мабуть, відома всім - Олесь Бузина побився із Сергієм Поярковим в студії програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим".  Хто з них більше не правий - не суть важливо, бо за висловом депутата Олійника, що був присутнім у студії "обоє рябоє". Але виникають деякі інші роздуми по темі.

По-перше, на що розраховував ведучий, запрошуючи для розмови про Шевченка Бузину, відомого своїми скандальними творами про Кобзаря, і не менш відомого нестриманою поведінкою? Та ще й у парі з Поярковим, який також не відрізняється особливою толерантністю, і часто провокує співрозмовників?

Звичайно, що дійде до бійки, Кисельов, мабуть, не припускав. Але у тому, що розмови не вийде,  а натомість буде "базар" та "ругня" - мабуть ніхто не сумнівався. Бо розмовляти із Бузиною про Шевченка, за висловом одного з учасників програми, це все одно що розмовляти із Чикотило про любов до дітей.

Тобто, бажання зробити програму цікавою тут напевне перейшло певну межу. Проте, щодо рейтингу та піару, мету явно досягнуто - відео бійки у студії вже починає бити рекорди в Інтернеті,а за "накалом страстей" вчорашній ефір "переплюнув" навіть ефіри Шустера, де, як відомо, "бувало всяке".

По-друге, на бійці скандал не закінчився. "В пылу страстей"  Бузина кинув на адресу Кисельова звинувачення у тому, що деякі учасники програми нібито платять гроші ведучому (напевне, мався на увазі Поярков, але не факт що тільки він). Це стало останньою краплею, і завжди інтелігентний Євген Кисельов вигнав Бузину з студії, щоправда, також досить інтелігентно. Вже після рекламної паузи, яку, мабуть вперше, із нетерпінням чекали глядачі програми, щоби якось "відійти" від побаченого, Кисельов висловився недвозначно: грошей ні в кого не бере, і хай усі це "зарубають собі на носі". Також пан Кисельов сказав, що скоріше покине посаду ведучого і піде з програми, ніж буде займатись оплаченим піаром в своїй студії...

Нагадаємо, що подібні звинувачення регулярно лунають на адресу Савіка Шустера, бо ходять чутки про неймовірні "гонорари", що їх нібито платять політики та бізнесмени за участь у ток шоу Шустер live. 

Очевидно, що "не все спокойно в датском королевстве", тобто в українських медіа, із прозорістю та репутацією навіть провідних програм...Отже, чи потрібен такий "піар" Євгену Кисельову, який він вчора, свідомо чи несвідомо, отримав - велике питання...

Чи потрібен піар Бузині? Свою книжку  про Шевченка,  він таки встиг  "пропіарити", як і підтвердити вчергове свій епатажний образ.

В цілому ж, тема, що її планували розглянути (і таки обговорили, хоч і досить "куцо") у програмі була не менш епатажною - по суті, під сумнів ставилася  роль Тараса Шевченка в українській історії  - як геніального поета, пророка і символа нації. Здається, на такі складні теми, наше суспільство ще не готово спілкуватись цивілізовано. І від "ідолопоклонства", яке культивувалось за радянських часів, щодо Кобзаря наразі може виникнути хвиля "ревізіонізму". Мовляв, і вірші в нього "слабенькі", і художник він "ніякий", і стиль життя його не відповідає статусу "морального авторитета" , і так далі...

 

Видається, що до таких постатей як Шевченко, треба підходити із чистими руками, тверезими мізками та певним рівнем моральності, щоб розглядати їх об'єктивно та коректно. А поки ще раз довелося упевнитись в справедливості пророчих слів Шевченка - "славних прадідів великих правнуки погані"...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]