Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Введення безвізу з Китаем дасть потужний поштовх для розвитко економічних відносин між країнами.

Введення безвізу з Китаем дасть потужний поштовх для розвитко економічних відносин між країнами. Оскільки сьогодні в Україні представлені лише великі корпорації та компанії Китаю середніх та малих (по міркам Китая) в Україні не представленні (можливо через посередників). Також це стосується і представників українського бізнесу в Китаї. Але все одно велика зацікавленість громадян обох країн до спрощеної процедури відвідування з туристичною, навчальною та бізнес метою.

В свою чергу зростання потенційного потоку людей с Китаю дасть можливість зростання підприємницької діяльності в Україні. Так і збільшення виїзду громадян України на роботу до Китаю, які в свою чергу частину зароблених грошей будуть надсилати до України, як наприклад заробітчани в Європі.

Всі ці зміни також будуть стосуватися і правових питань. Оскільки у випадку значного збільшення громадян КНР на території України, веденням ними підприємницької діяльності та інвестування в українські проекти, постане питання ефективності роботи ДМС у питаннях імміграції громадян КНР до України. Тобто туристична та трудова міграція громадян обох країн.

Також на моє переконання, виникне питання стосовно врегулювання комерційних спорів, де одна із сторін не буде резидентом, та виконання рішення відповідного суду на території одній із країн. Захист інвестиційних проектів, зокрема не тільки на державному рівні, але і на локальному.

Тому питання безвізу з однієї сторони це прогрес і потенційне збільшення інвестиційного клімату України, але з другої сторони якщо органи законодавчої та виконавчої влади несвоєчасно можуть вирішити вищезгадані питання, тоді можливо не отримати певні “дивіденди” від данного безвізу.

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун на пресконференції, присвячений 10-річчю стратегічного партнерства між Китаєм і Україною зазначив, що  уряди Китаю та України працюють над підготовкою угоди про безвізовий режим між країнами.

До даної заяви була проведена величезна роботи українського МЗС та Офісу Президента, оскільки перший крок в цьому питанні зробила Україна, а саме  23 березня 2021 року був підписаний Указ "Про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китайської Народної Республіки, які в'їжджають в Україну з туристичною метою". Відповідно з 1 квітня до 30 вересня 2021 року запроваджується безвізовий в'їзд в Україну і транзитний проїзд через українську територію для громадян КНР, які їдуть з туристичною метою, якщо термін їхнього перебування в Україні не перевищує 30 днів протягом 180 днів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]