Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.01.2018 11:14

Головне завдання - підвищення Рівня життя людей

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Основним показником Рівня життя людини в державі є не заробітна плата, пенсія, або посібник.

Основним показником Рівня життя людини в державі є не заробітна плата, пенсія, або посібник.

Основним показником Рівня життя є розмір наявного доходу будь-якого жителя держави.

Наявний доход (располагаемый доход) - інтегральний показник суми ВСІХ коштів, одержуваних людиною на руки протягом року, які вона може витратити на свій розсуд.

За підсумками 2017 року Наявний доход середньостатистичного українця склав близько 42 000 гривень на рік. Це близько 1 550 доларів в рік на людину. Приблизно 130 доларів на місяць.

Але, ці 1 550 доларів на рік - це середньостатистичний, медіанний показник.

Якщо врахувати абсолютно несправедливий, плутократичний характер штучного розподілу загальнонаціонального наявного доходу за категоріями і групами населення, то картина (офіційні дані) приблизно наступна:

Відповідно до децильної стратифікації суспільства, найбідніші 10% українців отримують Наявний доход на рівні 500-600 доларів в рік.

З іншого боку соціальної лінійки, багатші 10% українців отримують Наявний доход на рівні 14-15-ти тисяч доларів на рік.

Підкреслюю, ці дані відповідно до офіційної статистики. Безумовно, неофіційні доходи найбагатших 10% українців набагато вище.

Відповідно до критеріїв ООН для європейських країн, що розвиваються, поріг бідності для жителів цих країн визначено розміром наявного доходу в 6 000 доларів в рік.

Можете порівняти рівень доходу середньостатистичного українця в 1 550 доларів в рік, з порогом бідності, визначеним ООН в 6 000 доларів.

Саме тому, відповідно до критеріїв ООН, в Україні майже 80% жителів знаходяться за цивілізаційною межею бідності.

І не варто посилатися на українську статистику, яка стверджує, що в Україні «лише» 40% живуть за межею бідності. Не варто, тому, що офіційний поріг бідності в Україні з 1-го січня цього року становить «цілих» 1 777 грн в місяць. При середньому курсі долара, закладеному в бюджеті на цей рік, це складе близько 60 $ на місяць. Тому, людина, що отримує місячний дохід в 70 $ вже офіційно, в Україні, не вважається бідною.

А, спробуйте на ці гроші, з урахуванням комунальних тарифів, цін на продукти харчування і медикаменти, прожити.

Основним завданням української держави, українського суспільства на найближчі роки, має стати завдання ліквідації офіційної бідності в Україні.

Головною Метою економічного і соціального розвитку України має стати досягнення рівня Наявного доходу середньостатистичного українця в 6 000 доларів в рік.

Саме це завдання, ця Національна ідея, ця соціальна і економічна Ціль повинні стати ключовими, засадничими в програмі того кандидата, якого ми, українці, хочемо вибрати Президентом нашої країни в 2019-му році.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]