Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.06.2016 10:55

Нам необхідна соціальна та економічна Стратегія

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Інакше, як і всі останні роки, держава може піти у будь-якому напрямку розвитку

Тектонічні зрушення всередині України, зміни у всьому світі і зовнішньополітичної ситуації навколо нашої країни, російська агресія на Сході України і готовність відмовитися від позаблокового статусу, привели нашу державу до вимушеної необхідності реформування Збройних сил України.

Вперше, за всі роки незалежності нашої держави, розроблений повний цикл оборонного планування, розроблена Оборонна реформа України.
Оборонна реформа України спрямована на набуття Збройними Силами Укра їни спроможності ефективно реагувати на загрози у воєнній сфері, та базується на низці стратегічних документів:

- Стратегія Національної безпеки України;

- Воєнна Доктрина України;

- Концепція розвитку сектору безпеки і оборони України;

- Стратегічний оборонний бюлетень України.

Однією з головних цілей Оборонної Стратегії, крім мінімізації загроз державному суверенітету, та підвищенню національної безпеки, є забезпечення нової якості економічного, соціального і гуманітарного розвитку України.

Оборонно-промисловий комплекс України є сьогодні однією з провідних бюджетоутворюючих галузей держави.
Отримавши чітку Стратегію розвитку, і необхідні для цього умови, включаючи фінансування, Оборонний сектор може, на довгі роки, стати локомотивом економічного розвитку України .

Розвиток оборонної промисловості, неминуче, стане каталізатором розвитку суміжних галузей економіки України: переробна промисловість (включаючи металургію); транспортна інфраструктура; енергетика; наукові дослідження і освіта, і т.і.
Ці, та інші галузі, отримають колосальний імпульс і можливості розвитку.

Але їх ефективний розвиток можливий тільки тоді, коли у них, вже в момент старту, будуть власні довгострокові Стратегії розвитку.
І ці Стратегії повинні бути об'єднані між собою в єдину систему загальнодержавного розвитку.

Україна, перебуваючи під тиском внутрішніх і зовнішніх загроз національної безпеки, була змушена прийняти комплексну Оборонну Стратегію.

Але наша держава, так само, знаходиться під тиском подальшого погіршення економічної і соціальної ситуації, загрози погіршення якої, як і загрози Національної безпеки, можуть привести розвиток України до незворотних наслідків.
Україні необхідний довгостроковий комплексний План зовнішньополітичного і внутреннесоціального і економічного розвитку.
План, який на довгі роки визначить соціальні та економічні пріоритети і цілі, пов'яже і синхронізує між собою різні напрямки життєдіяльності і розвитку України.

Цей План треба починати розробляти вже зараз, залучаючи провідних українських фахівців, представників громадськості, та проводячи діалог зі всім суспільством.

Інакше, початковий імпульс розвитку може розсіятися, не давши країні необхідних результатів.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]