Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.05.2011 11:52

Кому потрібний профспілковий паразит на здоровому тілі?

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Якось так склалося в суспільстві, що буцім-то Федерація профспілок України живе лише за рахунок коштів від підприємницької діяльності, а профспілкових коштів їй замало на своє утримання. Але насправді це не зовсім так.

Якось так склалося в суспільстві, що буцім-то Федерація профспілок України живе лише за рахунок коштів від підприємницької діяльності, а профспілкових коштів їй замало на своє утримання. Але насправді це не зовсім так.

«Общак» ФПУ, за не повними розрахунками, щорічно поповнюється у розмірі близько 40 млн.грн., чого цілком досить на усі витрати щодо її «кипучої» статуної діяльності. Адже на утримання свого апарату Федерація витрачає десь 25-27 млн.грн. на рік.

І це не враховуючи доходи від оренди приміщень, реклами, іншої господарської діяльності. Прибутки тільки від санаторно-курортної діяльності «Укрпрофоздоровниці» досягають майже 50 млн.грн.

Куди діваються такі профспілкові кошти здогадатися не важко. Профбоси Федерації  отримуюсь баснословну платню, мають фешенебельні, гарно оснащені офіси, живуть спокійно і розгульно, подорожуючи чи то в США, чи в інші країни Європи.

Надлишкові кошти не повертаються до своїх членів чи у вигляді здешевлення санаторно-курортних путівок чи у вигляді інших профспілкових пільг, а просто розкрадаються.

Практично прості члени профспілки нічого для себе не отримують. Їх захистом  ніхто не переймається, вони є лише гарним донором і справно поповнюють казну Федерації та її центральних аппаратів всеукраїнських профспілок, які вже давно забули, що таке честь, гідність чи порядність в справі захисту прав людини праці.

Ось і виходить, що доки прості українці будуть смиренно утримувати таких профспілкових паразитів за власний кошт, їх життя не стане краще.

Українцям необхідно подумати а чи слід далі відраховувати 1% своїх коштів на утримання цих бездарних профспілкових функціонерів?!

ВКП: Гадаємо, що такий час вже настав!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]