Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.11.2022 16:01

Київ – одна з цифрових столиць світу. Підсумки Smart City Expo World Congress

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO)

Нещодавно Київ отримав нагороду World Smart City Award Special Recognition за міський застосунок Київ Цифровий. Декілька тез про одну з найбільших технологічних подій світу.

1. Smart City Expo World Congress: IT-ком'юніті, глобальні технології та світові тренди.

Smart City Expo World Congress — це 40 000 учасників, 130 країн і 400 спікерів, серед яких представники європейських урядів і топових компаній (CISCO, Microsoft, AWS).


Цього року Київ став першим українським містом, яке виграло нагороду World Smart City Award Special Recognition і було представлене на виставці. Під час виступу мера Віталія Кличка зал аплодував стоячи. Для нас це велика честь і визнання серед світової IT-спільноти.

undefined

2. Український досвід і знання цікаві іноземцям.

Український стенд отримав підтримку від кожного учасника виставки. Ми отримали запрошення стати членом європейських та міжнародних асоціацій розумних міст для обміну досвідом. Наші напрацювання та рішення зацікавили інші міста. Особливо застосунок Київ Цифровий.

Якщо ви скажете іноземцю, що оплачувати паркування, слідкувати за станом екології і голосувати за е-петиції можна в одному застосунку — він здивується. Таку реакцію отримували від багатьох учасників виставки. У більшості міст під ці сервіси створені окремі застосунки.


Сервіси, які з'явились після 24 лютого (повітряні тривоги, карта укритів тощо) викликали ще більше емоцій та зацікавленість.

3. Без глобальної стратегії цифровий розвиток неможливий.

Кожне представлене місто приїхало не лише показати свої наявні напрацювання, а й — поділитися баченням майбутніх трендів. Київ не виключення.

З однієї сторони, в умовах воєнного часу важко робити довгострокові плани. З іншої — потрібно знати для чого ми б'ємося. Мати бачення, який Київ та Україна будуть після перемоги.


До 2050 року населення світу зросте до 10 мільярдів, і 70% цих людей житимуть у містах. Майбутнє неминуче пов’язане з містами, і оцифрування виступає як важлива частина їхнього розвитку. Цифра — це безпека, комфорт, екологія.

Ми показуємо всьому світу, як цифра рятує життя. Як Wi-Fi проводиться в укриття. Як все місто може отримати попередження про повітряну тривогу.

4. Участь у міжнародних подіях — не тренд, а необхідність.

Розповідати про Київ та Україну — обов'язок публічних діячів. Обмінюватися досвідом з іноземними колегами — життєво необхідно. Участь у світових конкурсах — must have.

Для Києва це — посилення впливу на міжнародній арені, обмін досвідом, нові партнери і підтримка від іноземних організацій.

Вже сьогодні у питаннях цифрової трансформації ми попереду у багатьох сферах. Країни та міста ставлять у приклад українські застосунки Київ Цифровий і Дія.

Жодні ракети не зможуть зупинити розвиток наших сервісів та людей, які створють ці сервіси. Ми — створюємо майбутнє. Росіяни — застрягли у минулому.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]