Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.04.2012 14:36

Владний цинізм: Ощадбанківські тисячі – 80-літнім. Якщо доживуть.

Міністр юстиції України (2014-2019)

Соціальні обіцянки чинного президента перетворилися на невичерпне джерело для раціональної критики.

Соціальні обіцянки чинного президента перетворилисяна невичерпне джерело для раціональної критики. При цьому жодний пункт ізобіцяного очільником цієї критики не витримує.
Так, одразу після того, як президент заявив, що всівкладники Ощадбанку отримають цьогоріч компенсацію у розмірі тисячі гривень,пролунала інша заява: мовляв, першим ці кошти виплатять тим громадянам, якідосягли 80-річного віку. Така собі невелика «поправка», причина появи якоїдосить прозора – насправді, грошей на виконання обіцянок у бюджеті простонемає. Тут вже навіть не йде мова, що дата старту цих виплат переносиласякілька разів. Справа у тому, що до 80 років мало хто з українців доживе,оскільки, за офіційними даними, лише кожен четвертий громадянин України досягає60-річного віку.
З такими показниками нині Україна займає аж 150-те місце серед 223-х країн світу засередньою тривалістю життя, яка у нас становить лише 69 років. При цьому ціпоказники продовжують погіршуватися. Так, в окремих регіонах України темпи смертності майже такіж, які були в роки голодомору. Експерти визначили причини такоїситуації. Вкорочує віку українцям соціальна політика чинної влади, а саме –критично мінімальне фінансування системи охорони здоров’я та низький рівеньжиття звичайних громадян. Для прикладу наведу одну шокуючи цифру: на лікуванняодного хворого, що перебуває в медичному закладі, в середньому держава виділяє83 копійки на день. Цих грошей вистачить хіба що на півпляшечки валеріани, щобине так сильно хвилюватися за власне здоров’я, оскільки за ці кошти не можнавилікувати навіть звичайний нежить.   
Але чинна влада пішла далі й, перейшовши всі межі цинізму, дограбовує підприкриттям заявлених соцініціатив останні кошти із державного бюджету. Так, вчорабув прийнятий урядовий законопроект № 10317 про внесення змін до Держбюджету на2012 рік щодо збільшення доходів та витрат на 33 мільярда гривень. Зокрема, цікошти нібито передбачалися на соціальні виплати пенсіонерам та компенсаціївкладникам Ощадбанку. Проте, як виявилося, провладні посадовці й тут «своїх» необразили. І передбачили, що 6,5% із загальної суми коштів, виділених длявиплати «тисяч», підуть на оплату послуг самого Ощадбанку. А це – не багато немало – 400 мільйонів гривень, тобто тисячна компенсація ще 400 тисячамвкладників.
«Політика розкрадання», яку активно провадить чинна влада сягнула обсягів,несумісних із нормальним життям звичайних українців. Державний бюджет ПартіяРегіонів вже сприймає як власну казну, на поповнення якої працює вся країна.Але люди це бачать. І зворотній відлік для нинішньої влади вже майже дійшов донульової позначки.
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи