Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.04.2012 15:10

Пенсіонерам – по 100 гривень, депутатам – 10 мільйонів на польоти

Міністр юстиції України (2014-2019)

Додаткові кошти на забаганки можновладців планує закласти чинна влада у Держбюджеті України на цей рік.

Додаткові кошти на забаганки можновладців планує закласти чинна влада у Держбюджеті України на цей рік. Прикриттям «ярмарки марнотратства» слугуватиме потреба фінансування соціальних ініціатив президента.
Доказом тому є урядовий законопроект № 10317 про внесення змін до Держбюджету на 2012 рік щодо збільшення доходів та витрат на 33 мільярда гривень. Вчора він був зареєстрований у парламенті.
В пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що подібні зміни направлені на підвищення стандартів життя. А саме: на покращення якості життя громадян, врахування соціальної справедливості, стримування подальшої соціальної та економічної поляризації в суспільстві та підняття рівня доходів працюючого населення. Проте, яким чином авіаперельоти чинної влади покращать якість життя звичайних українців – залишається загадкою. Хіба що таким чином урядовці планують розвантажити столичні дороги, прибравши з них чисельні владні кортежі, через які і виникають шалені затори. 
Але, щоб не займатися пустопорожньою критикою, давайте звернемося до цифр. Так, на забезпечення перевезень вищих посадових осіб літаками передбачено додаткових 10 мільйонів гривень, на їх лікування виділять ще 20 мільйонів. Окрім того, на 15 мільйонів гривень збільшать фінансування матеріально-технічного забезпечення Кабміну.
Виходить, що лише на забаганки провладних можновладців доведеться додатково витратити щонайменше 45 мільйонів гривень. Саме цю, на їхню думку, «незначну» цифру уряд намагається «протягнути» під прикриттям 18 мільярдів гривень, які додатково потрібні для здійснення всього того, що встиг пообіцяти чинний президент. І мова вже навіть не про те, що нинішній очільник спершу обіцяє, а тільки потім його команда починає думати, як це втілити в життя. Справа в тому, що біло-блакитна влада, здавалося б, вже перетягнувши до власних кишень мало не всю державну власність, продовжує обдирати як липку звичайних українців.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]