Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2014 13:12

Порошенка попросили звільнити Діденка та Кірюшина

Голова ГО "Євро Столиця"

Прес-секретар Президента прийняв резолюцію мітингуючих з вимогою звільнити з посад Діденка та Кірюшина

Сьогодні відбулася акція протесту, в якій люди вимагали звільнити заступника і радника Міністра палива та енергетики Ігоря Діденка та Ігоря Кірюшина. Люди пікетували Адміністрацію Президента до тих пір, допоки до них не вийшов представник апарату. Письмову петицію зі своїми вимогами пікетувальники передали прес-секретарю П.Порошенка, який надав організаторам акції свої координати і пообіцяв доповісти Президенту про ситуацію. В зверненні до Президента йшлося про минулі «заслуги» перед Україною Діденка та Кірюшина.

 

Вельмишановний Петро Олексійовичу!

 

ГО «Люстрація» звертається до Вас з проханням втрутитися в ситуація, яка склалася з призначенням Ігоря Діденка та Ігоря Кірюшина заступником та радником міністра палива та енергетики Юрія Продана. Громадськість не згодна з такою кадровою політикою міністерства, адже дані посадовці не відповідають тим критеріям, які були озвучені і Майданом і Люстраційним комітетом.

Діденко, як перший заступник голови "Нафтогазу" в 2009 році став одним з підписантів газових контрактів з "Газпромом".У 2011 році його звинуватили у зловживанні службовим становищем при відчуженні в 2009 році 11 мільярдів кубометрів природного газу, що належав компанії RosUkrEnergo , і засудили на три роки умовно із забороною обіймати керівні посади в державних сферах. Це був далеко не перший скандал з його участю. На початку 1990 -х років він очолював компанію Хорда ЛТД , є дочірньою структурою " Градобанку ", що належали Віктору Жердицькому . На цій посаді Діденко "прославився" при спробі рейдерського захоплення Миколаївського цементного заводу.

Наприкінці 1990 -х , коли віце-прем'єром з енергетики стала Юлія Тимошенко , Діденко стає одним з топ- менеджерів " Нафтогазу" і в 2000 році три місяці навіть виконував обов'язки голови газового монополіста. Тоді його вважали " людиною Тимошенко". Але чи не був він насправді васалом відомого кримінального авторитета на прізвисько "Рибка" (убитий дев'ять років тому) , без якого в " Нафтогазі " колись не підписували ні один значущий папір ?

Влітку 2001 року Діденко затримали в аеропорту Франкфурта- на -Майні як спільника його колишнього шефа Жердицького , який викрав чотири мільйони марок , виділених Німеччиною для компенсації українським громадянам, що працювали в роки війни в Рейху . У 2004 році Діденко засудили до чотирьох років позбавлення волі , але він почав співпрацювати зі слідством і був повністю виправданий. У 2008 році , коли Тимошенко повторно стала прем'єр - міністром , його призначають першим заступником голови "Нафтогазу".Ігор Кірюшин , багаторічний функціонер Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
 Необхідно відзначити , що пан Кірюшин вже займав цей пост в бутність Юрія Бойка головою Мінпаливенерго в 2010-2012 рр. . Раніше він працював головою правління державної компанії « Укртранснафта». За неофіційною інформацією , і в трубопровідної компанії , а згодом і в Мінпаливенерго пан Кірюшин працював за квотою фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді.

Оцінки потребує діяльність Кірюшіна в якості голови Аукціонного комітету з продажу нафти , газового конденсату власного видобутку и скрапленого газу.
в 2012-2013 рр . Аукціонний комітет БУВ нелегітімний , оскільки в 2012 р . Мінекономрозвитку відкликало своїх трьох представників , а в 2013 р . свої посади в Міненерговугілля і « Нафтогаз України » Втратили члени Аукціонного комітету Костянтин Бородін та Євген Корнійчук .
В цілому Кірюшин є довгожителем міністерства. За часів першої каденції Юрія Продана на посаді міністра палива та енергетики (2007-2010 рр. . ) І. Кирюшин працював заступником міністра і курирував питання нафтогазової галузі. У штаті міністерства при Едуарда Ставицького йому не знайшлося місця , у зв'язку з чим він був призначений радником міністра.
У той же час у даному ранзі він курирував кілька неоднозначних напрямків . Одним з них було лобіювання теми паливних маркерів спільно з невідомою компаній InternalSolution 2010 , яку представляв колишній глава Держспоживстандарту Олег Поволоцький , звільнений в 2010 р. на тлі досить гучного скандалу у відомстві. У міністерстві часів Едуарда Ставицького І. Кірюшина було прийнято вважати близьким до віце-прем'єра Ю. Бойка.

У середовищі нафтотрейдерів Кірюшин відомий своєю непослідовною і деструктивною позицією в питаннях регулювання ринку нафтопродуктів. За часів його керування галузевим департаментом в 2012 р. були розроблені і прийняті такі одіозні закони , як закон про « плаваючому » акцизний збір на нафтопродукти і обов'язкове додавання біоетанолу в автомобільні бензини . У бутність директором департаменту в 2011 р. він також курирував роботу Феодосійської нафтобази , через яку здійснювався контрабандне ввезення нафтопродуктів.
Необхідно також відзначити , що І. Кірюшин в 90 -ті роки був одним з акціонерів і керівників групи компаній « Шелтон» - великого постачальника нафтопродуктів і нафти для давальницької переробки на НПЗ України . Група також була засновником « Укрінбанку ».

 
І ці «спеціалісти» рвуться до посад за будь якої влади, нехтуючи вимогами Майдану, який поклав своє життя не заради таких людей. Саме тому, звертаємося до Вас, пане Президенте, з вимогою втрутитися в ситуацію та звільнити з займаних посад осіб, які дискредитують не лише ідеологію нашої Революції, але й авторитет нашої країни в очах світового суспільства, яке прискіпливу слідкує за новим історичним розвитком нашої Держави» - йдеться у зверненні.

Громада пообіцяла і надалі проводити акції протесту, допоки їх не будуть виконані.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]