Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.07.2020 14:14

Стадіон школи 112: активісти повертають вкрадену землю в центрі Києва

Депутат Київради, член екологічної комісії Київради

В далекому 2006 році, коли очільником міста був Олександр Омельченко, київські депутати примудрилися продати шматок школи.

14 років тому, київські депутати  просто вкрали в дітей шкільний стадіон, місце де діти гуляли, займалися фізкультурою, проводили лінійки (в школі відсутня актова зала) і навіть просто виходили подихати свіжим повітрям. 

Школа знаходиться в самісінькому центрі, на вулиці Великій Васильківській, 78 і більше гуляти немає де  у вщент забудованому місті. 

І незважаючи на всі ці негаразди, школа № 112 продовжує залишатися не тільки однією з найкращих київських шкіл, але постійно входить до рейтингу найкращих шкіл України .

Унікальність цієї школи полягає не тільки у високих балах ЗНО, але у захоплюючих та вражаючих здобутках в інших сферах. Так, для прикладу, зараз серед учнів школи є Дарницький Ілля, учень 5-го класу, який пише авторські музичні твори і вже є переможцем міжнародних конкурсів в номінації «Фортепіано» та Божков Тимофій, учень 4-го класу - наймолодший ді-джей України, занесений в Книгу рекордів України у 2019 році.

Але те, що дає відчуття повної гармонії,  задоволення собою – це зайняття спортом. Як було б чудово, якщо б обдаровані талановиті діти, що витрачають багато часу на предметне навчання та віддалені вечірні тренування могли б займатися фізичною підготовкою, розвиваючи себе безпосередньо у навчальному закладі. Навіть зараз, не маючи такою можливості вони демонструють надзвичайні досягненняДрок Ярослав - майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України і призер Чемпіонатів Європи і Світу; Каплій Анна – чемпіонка Європи з бальних танців; Безугла Анна, Олексенко Каріна, Огнев'юк Вероніка, Мічуріна Діана, Іщенко Софія, Топішко Марія– багаторазові призерки та переможниці  у турнірах з художньої гімнастики; Пісяч Назар – майстер спорту України та Вірменії з академічної греблі; Коктиш Ілля – абсолютний чемпіон Кубка українського бездоріжжя (2019); Бондаренко Емілія – призерка Міжнародних змагань з лижного спорту в слаломі-гіганті. 

Хлопці 2-8-х класів професійно займаються футболом. І всі учні мріють грати на шкільному стадіоні.

І повертаючись до ганебної ситуації зі вкраденим стадіоном, я буду виносити проект про викуп даного стадіону для суспільних потреб (я є співіціатром даного рішення разом з міським головою) на найближче засідання Київради 23 липня, бо суспільна напруга зростає. Згідно із Законом місто має право викупити дану ділянку, обміняти на іншу або зробити викуп з доплатою.

Ці діти – це не тільки гордість Києва, вони є без перебільшення гордістю країни. І наша задача – це створити їм умови для нормального навчання , без звуків екскаватора та перфоратора  під боком.  І я вірю, що в Киівраді знайдеться 61 голос, щоб повернути стадіон нашим дітям!

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]