Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.09.2019 12:09

Імпічмент Трампа. Що робити Україні

Депутат Київради, член екологічної комісії Київради

Україна опинилася в непростій ситуації, але як нам бути, щоб не програти

Зараз Україна опинилася на всіх передових шпальтах світових ЗМІ. Але причина не така вже і приємна. Ми опинилися в центрі найгучнішого скандалу в США за останні 10 років.

Багато українців, хто прочитав стенограму розмови Зеленського та Трампа, не побачили в ній нічого страшного. Я розумію, що після плівок Мельниченка, корупції в оборонці Гладковського, вишок Бойка, взагалі цей список можна продовжувати безкінечно, все це видається не дуже серйозним. Поговорили два Президенти, один попросив розібратися з корупцією в окремому випадку, а інший погодився приділити їй увагу. Але все не так просто, як може здатися на перший погляд.

Президент Трамп неодноразово підкреслював, що вони дуже багато зробили для України, на відміну від тієї ж Німеччини та Франції, а чому б нам теж не зробити послугу. І він починає згадувати Байдена і сина Байдена Хантера (Хантер працював в компанії "Burisma", що належить українському екс-міністру екології Злочевському).

В чому американці, в даному випадку демократи, бачать мотив для ініціювання процедури імпічмента - це в тому, що Трамп поставив свої інтереси вище державних. Він просить не боротися з корупцією загалом в Україні, а його цікавить окремий випадок - це Байден, найбільш ймовірний суперник на президентських виборах в 2020 році ( це можна прослідкувати протягом всієї розмови).

Американська система вже усталена десятиліттями.В США є дві партії: Демократична та Республіканська, представники яких займають пост Президента та отримують місця в Конгресі, тому в нас, на превеликий жаль, немає опції "win-win".

Якщо ми завзято будемо розбиратися з компанією "Burisma" і відповідно сином Байдена Хантером по власній інціативі, то обов'язково наживемо ворогів серед демократів, які рано чи пізно прийдуть до влади у США.Чим це нам загрожує? Ми країна, що розвивається, в нас зараз війна з Росією, ми досить таки в скрутному становищі. Ми дуже залежимо від фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду. Штати можуть вплинути на МВФ і грошей ми не побачимо. Ми хочемо закупити сучасну військову техніку в США - це питання теж може "зависнути в повітрі".

Єдина правильна стратегія - це дистанціюватися, не виступати на підтримку жодної сторони, не робити гучних заяв. Відкривати справу по "Burismi" тільки в тому випадку, коли прийде офіційний запит від американської сторони. Справа має вестись максимально прозоро та в межах діючого законодавства.

Якщо будуть різкі та необдумані кроки з української сторони, то в цій ситуації виграє тільки одна людина - це Путін.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]