Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.05.2022 08:50

Доля панельного житлового фонду

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Президент запропонував "...у майбутньому прибрати всі панельні будинки"

Як часто ми чули, що якась навмисно або ні, кинута фраза із вуст перших осіб держав могла вплинути на ціни у країні або на індекси на світових біржах. Схоже в Україні так не працює (можливо то і на краще). Вчора, Президент України Володимир Зеленський провів робочу нараду щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові. При цьому, він ЗАПРОПОНУВАВ У МАЙБУТНЬОМУ ПРИБРАТИ ВСІ ПАНЕЛЬНІ БУДИНКИ. Пройшла доба, а ціни на квартири у панельних будинках не обвалилися. І не обваляться.

А ви знали, що на даний час в Україні працюють забудовники у яких частка панельного будівництва сягає під 85-100%?

До речі, сучасні панельні новобудови не такі вже й кепські. Фасади у них майже сучасні (багато в чому це залежить від вартості літра фасадної фарби і смаку головного архітектора), внутрішні планування, доволі зручні (вже давно навчилися проектувати кухні нормальних розмірів, а не ото, що було у "чешках"), а щодо звукоізоляції вони можуть дати навіть фору багатьом монолітно-каркасним, а цей показник ой який важливий у багатоповерхівці. Ну, і собівартість панельного квадратного метра теж неможливо ігнорувати.

А щодо заяви Президента, то на мій суб’єктивний погляд, то у ній не вистачає лише одного уточнення, що у майбутньому прибрати всі панельні будинки, які були побудовані за радянських часів.

До речі, наприклад у Києві є типи панельних багатоповерхівок, навіть 80-х років побудови, на які тримається сталий попит, і які у першу чергу розглядають потенційні покупці на вторинному ринку нерухомості.

Тому, заклик Президента по модернізації житлового фонду України повністю підтримую і сподіваюся, що на те знадобиться від 30 до 50 років.

p.s. Ну, мабуть, з приводу знесення останнього панельного будинку в країні, пляшку шампанського відкоркуєте вже без мене.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]