Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2013 12:22

Наступаючи «на граблі» Черновецького

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Вже призначена дата чергової нелегітимної сесії Київради - 2 жовтня.

1011435_188206294685346_884482892_n.jpg

Вже призначена дата чергової нелегітимної сесії  Київради - 2 жовтня. Надзвичайну «поступовість» у роботі київського органу місцевого самоврядування пояснити легко – керованим апаратчиками з Банкової Київраді та КМДА, вкрай необхідно показати киянам і міжнародній спільноті так звану стабільність і законність у роботі місцевої ради. Мовляв, вибори в столиці не потрібні, депутати працюють як «годинниковий механізм»: злагоджено та плідно.  

Досі питання порядку денного залишаються таємницею, їх не опубліковано в жодному виданні, вони відсутні на сайті Київської міської ради. Проте можна припустити, що скандальний «успіх» у прийнятті необхідних питань під прикриттям виділення муніципальних дотацій   бюджетникам, депутати продовжать лобіюванням власних  інтересів. А щоб не наробити зайвого галасу, обранці  знову прикриватимуться соціальними питаннями. Тож, цілком ймовірно, що ми знову зможемо побачити мітинг вчителів чи лікарів, вихователів дитсадків чи пенсіонерів, які нібито вимагатимуть для себе кращого життя...

Ниннішня столична влада мало чим відрізняється від  команди екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Щоправда, той не прикривався соціальними виплатами, а просто створював шоу. Згадайте, лишень 2009 рік, коли він співав шансон на мітингу, або 2006 – коли встановив скляний щит, щоб відгородитися від депутатів.

Наступаючи «на граблі»  Черновецького, столична влада не робить для себе висновків.  Набиваючи гулі Попов і Герега пліч-о-пліч продовжують господарювати.  Згадаймо природні явища (сніг, повінь): за Черновецького кияни дізналися, що таке жахливе стихійне лихо, а за Олександра Попова і Галини Гереги – як може починатися кінець світу. Згадаймо забудову славнозвісних київських пагорбів: Черновецький не стидаючись і не дотримуючись букви закону забудовував багатоповерхівками буквально все – майданчики, стадіони, історичний центр, буферні зони біля архітектурних пам’яток. На рахунку Попова - Гостиний двір на Подолі, знесені  історичні будівлі на Андріївському узвозі, забудова Десятинного провулку біля Софії Київської. Теж саме з боргами: Черновецький залишив місто з 8 мільярдним боргом, Попов і команда  мають банківські зобов’язання вже на 2,5 млрд. грн.

Аналогій чимало. Відмінність одна –Черновецький визнав вимоги опозиційних сил та киян і пішов на позачергові вибори у 2008 році.

Про результати соцопитування КМІС не згадували тільки ліниві: більше 60%  киян хочуть проведення виборів цього року, половина киян вважає що проведенню виборів в столиці заважає президент України Віктор Янукович.

Що думає про це сам Президент, який має намір обиратися на другий термін? Що думає про це Попов, рейтинг якого не дивлячись на масову «джинсу», падає? На кого розраховує Герега, яка не змогла у 2012 році «купити» підтримку виборців свого округу на парламентських виборах?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]