Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.07.2015 12:30

Кличко так і не починав боротьбу зі стихійною торгівлею

Ексдепутат Київської міської ради

Спочатку в КМДА обіцяли зробити вуличну торгівлю «цивілізованою», а тепер мер Віталій Кличко намагається перекласти відповідальність за цей напрям на патрульну поліцію

Доводиться констатувати, що міська влада нічого не зробила для вирішення проблеми стихійної торгівлі в Києві.

Спочатку в КМДА обіцяли зробити вуличну торгівлю «цивілізованою», а тепер мер Віталій Кличко намагається перекласти відповідальність за цей напрям на патрульну поліцію, яка виконує дещо інші функції.

В деяких районах міста ситуація близька до катастрофічної. Мало того, що торгівля здійснюється у непристосованих для цього місцях, створюючи проблеми для пересування киян. Більше того, жителям міста, щоб дістатися до метро або зупинок наземного транспорту, доводиться обходити купи сміття. Надзвичайно складна ситуація біля станцій Метрополітену «Житомирська» та «Героїв Дніпра». З приводу останньої, до мене зверталися жителі Оболоні з проханням вплинути на столичну владу, аби та вирішила питання стихійної торгівлі біля метро.

Архітектура станції влаштована так, що аби вийти на вулицю потрібно подолати один з вузьких проходів, які заповнені торговими точками, а далі по вулиці Героїв Дніпра, в напрямі вулиці Героїв Сталінграда працює, за словами скаржників, стихійний ринок.

Вони стверджують, що торгують, в тому числі, продуктами харчування, які швидко псуються, тому панує неприємний запах. Крім того, протягом дня (особливо на початку та наприкінці робочого дня) ускладнено пішохідний рух, що створює значні незручності людям для того, або дістатися до метро або вийти з нього.

Також надходять скарги, що стихійний ринок лишає після себе купи сміття, які зазвичай лежать цілу ніч і їх не поспішають прибирати.

Ще в березні цього року я звернувся із депутатським запитом до міського голови з вимогою вжити заходів для вирішення проблеми. Тоді мені надійшла формальна відписка, згідно з якою, вирішення питання було доручено Оболонській РДА. Проте, належних заходів вжито не було. Більше того, із настанням літнього періоду ситуація погіршилася в рази.

Було направлено повторний запит, але без особливої надії на волю Кличка і його бажання виконувати свою роботу. Тим більше, віри не додає те, що мер намагається перекласти свою відповідальність на інших. Тепер своє слово має сказати громада і правоохоронні органи, якщо доведеться.

Можна було б сказати, що столична влада програла бій зі стихійною торгівлею, проте, вона її й не починала.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]