Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.08.2014 11:58

Міліція визнала свій злочин – тепер Генпрокуратурі залишається лише її

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Міліціянти Херсонщини випадково виказали ЗМІ те, що вони сприяли вчиненню злочину - захопленню Дніпровської селищної ради Білозерського району Херсонської області та звільненню у незаконний спосіб голови сільської ради Т.Юрченко.

Міліціянти Херсонщини випадково виказали ЗМІ те, що вони сприяли вчиненню злочину - захопленню Дніпровської селищної ради Білозерського району Херсонської області та звільненню у незаконний спосіб голови сільської ради Т.Юрченко.

 

Як повідомлялося, голову Дніпровської сільради Т. Юрченко у квітні позбавили посади через те, що вона стала на заваді рейдерської атаки, яку було здійснено на агрофірму «Радгосп «Білозерський»», яка є постачальником фруктів у переважну частину України і гарантом продовольчої безпеки Херсонської області. Зараз значення цього радгоспу для України зростає ще і у зв’язку із російською окупацією Криму, який є прикордонним до Херсонської області.

 

04.08.2014 року рішенням Білозерського суду Тамару Юрченко було поновлено на посаді Дніпровського сільського голови. У частині поновлення на роботі рішення підлягає негайному виконанню. При цьому, іншою ухвалою апеляційного суду держреєстратору було заборонено вносити подальші зміни в держаний реєстр за рішеннями сільської ради.

 

Того ж дня, після винесення рішення суду, законно визнана голова сільради Т.Юрченко намагалась пройти на робоче місце, проте невстановлені особи, незаконно заблокували приміщення адміністративної будівлі і умисно перешкоджали виконанню рішення суду. 

 

Викликана Т.Юрченко слідчо-оперативна група райвідділу виїхала на місце подій на чолі з начальником Білозерського РВ УМВС С.Керкезом. Але замість того, щоб припинити беззаконня, міліціянти стали на захист порушників, не пустивши до сільради не лише жителів села, а й голову сільради Т. Юрченко.

 

Міліція для ЗМІ підтвердила, що вони були співучасниками злочину і не допустили у приміщення селищної ради, місцевого селищного голову і громаду. Хоча в той час, за їхніми словами, у приміщенні сільської ради проходило чергове засідання сесії. Тож фактично міліція визнала, що нею під час засідання сільради в приміщення не була допущена ні громада села, ні голова селищної ради, яка має головувати і вести засідання сесії сільради, що є прямим порушенням закону.

 

Розуміючи, що сама районна міліція, яка вчинила злочин, не зможе у ньому розібратися і відкрити кримінальну  справу проти власного керівництва, звернувся до Генерального прокурора України В.Яреми та до Міністра внутрішніх справ України А.Авакова з проханням взяти цей інцидент під особистий контроль і вжити належних заходів для припинення протиправних дій міліції в Білозерському районі Херсонської області.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]