Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2014 15:52

Я та Ємець підготували проект Постанови про ліквідацію КПУ у ВР

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Я та Ємець зареєстрували проект Постанови Верховної Ради України «Про ліквідацію депутатської фракції «Комуністична партія України».

Я та Ємець зареєстрували проект Постанови Верховної Ради України «Про ліквідацію депутатської фракції «Комуністична партія України».

Фракція КПУ у ВР має бути ліквідована, оскільки вона була створена з порушенням принципу формування депутатських фракції, передбаченого частиною першою статті 58 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

Річ у тім, що згідно регламенту фракція може бути створена одночасно з депутатів, що пройшли від певної політичної сили за партійними списками і за мажоритарною системою. Жоден кандидат, висунутий комуністами не був обраний у мажоритарному окрузі. Тож і фракцію свою вони не мали права створювати.

 

Свого часу ВР порушила закон і створила фракцію КПУ у ВР, сьогодні ця постанова виправляє помилку Парламенту і позбавляє комуністів незаконно створеної фракції.

 

Мій колега Ємець переконаний, що ліквідація фракції комуністів - це далеко не фінал встановлення справедливості та законності щодо діянь комуністів. Єдине, що може врятувати депутатів від КПУ - це відмова від сепаратизму, від антиукраїнської діяльності, від тих політиків, які заплямували себе колабораціонізмом.

 

Оскільки, швидше за все, очищення комуністичного руху не можливе, то слідом за ліквідацією комуністичної фракції у ВР у судовому порядку може бути ліквідована і Комуністична партія України. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]