Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2014 14:18

Держархбудконтроль визнав незаконність будівництва на Жилянській і зве

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Державна архітектурно-будівельна інспекція України визнала незаконність будівництва на місці зруйнованої пам’ятки за адресою: вул. Жилянська, 120-б і вимагає його припинення.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України визнала незаконність будівництва на місці зруйнованої пам’ятки за адресою: вул. Жилянська, 120-б і вимагає його припинення.

 

Через те, що забудовник не припинив будівництво на вимогу інспекції, вона поскаржилася в прокуратуру і міліцію.

 

У відповіді Інспекції йдеться про те, що вона не давала дозволу та не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які б давали право на виконання будівельних робіт за вказаною адресою.

 

За словами Держархбудконтролю, під час перевірок особи, які знаходилися на об’єкті будівництва, не надали проектно-виконавчої документації та відмовилися від будь-яких пояснень щодо того, що саме будується.

 

Оскільки  зазначений будівельний майданчик огороджений спільним парканом з територією, прилеглою до збудованого житлового будинку на вул. Жилянській, 118, Інспекцією було направлено лист до замовника будівництва на суміжній земельній ділянці – ЗАТ «Концерн ЕССЕ» щодо прибуття до Інспекції з відповідними документами для проведення перевірки. Але до цього часу вимоги інспекції проігноровані.

 

Відтак, суб’єкт містобудування залишається невстановленим. Тому Держархбудконтроль звернувся до прокуратури м. Києва з пропозицією вжити заходи прокурорського реагування та допомогти Інспекції у проведенні перевірки. Те саме звернення було направлене і до Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]