Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.01.2014 12:55

Треба, щоб пенсіонери хоча б після смерті були рівними

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Зареєстрував у ВР проект Закону №4045 від 28.01.2014 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо зміни розміру допомоги на поховання пенсіонера).

Зареєстрував у ВР проект Закону №4045 від 28.01.2014 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо зміни розміру допомоги на поховання пенсіонера).

 

Згідно чинного законодавства розмір допомоги, що виплачується на поховання пенсіонера, становить двомісячну пенсію, яку отримував пенсіонер на момент смерті. Враховуючи, що пенсія окремого пенсіонера різна, обсяг допомоги також відрізняється. У той час, коли незначна кількість пенсіонерів отримує пенсію понад 10 тис. грн., у більшості випадків обсяг пенсії та відповідно допомоги на поховання не дозволяє гідно зустріти смерть. Дана норма суперечить Конституції України.

 

Відповідно до яких більшість пенсіонерів в Україні отримує пенсію в розмірі до 1200 гривень. Тоді як допомога на поховання складає менш, ніж 2400 гривень. Однак витрати на поховання складають від 7-10 тисяч гривень в залежності від регіону. Чинна норма не покриває навіть і половини витрат на поховання.

 

Ця тема для мене стала актуальною у зв’язку із подіями на Майдані, де я протягом двох місяців проводив прийоми громадян. Серед інших суспільних проблем під час розмов піднімалася і ця проблема соціальної нерівності серед людей, навіть після їхньої смерті.

 

Даний законопроект дозволить підвищити обсяг допомоги на поховання пенсіонера до рівня вартості поховання людини, не залежно від того, яку пенсію він отримував за життя. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]