Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.10.2013 12:26

Команда Попова фактично визнала себе злочинцями

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У відповіді на моє звернення, КМДА констатувала той факт, що знесення будинку на вул. Саксаганського, 111, в якому свого часу жив М.Грушевський, суперечить вихідним даним на проектування та проектній документації, зареєстрованій у містобудівному кадастрі Д

У відповіді на моє звернення, КМДА констатувала той факт, що знесення будинку на вул. Саксаганського, 111, в якому свого часу жив М.Грушевський, суперечить вихідним даним на проектування та проектній документації, зареєстрованій у містобудівному кадастрі Департаменту містобудування та архітектури.

 

Але дивно, що київська влада лише констатує факт злочину і не подбала про те, щоб злочинці були покарані. Принаймні жодної інформації про те, що КМДА звернулася до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину забудовником у листі немає. Це очевидний приклад бездіяльності влади, яка фактично покриває злочинців-забудовників.

 

Звернувся до прокуратури Києва з проханням здійснити перевірку та вжити належних заходів реагування щодо забудовника, який вчинив самовільні дії і зніс будинок, не маючи на це жодних підстав. А також дати оцінку бездіяльності влади, яка за наявною у нардепа інформацією, не відреагувала на незаконне знесення будинку.

 

Довідково: Рішенням Київради від 27.12.2007 №1579/4412 «Про продаж земельної ділянки міжгосподарській асоціації «Аркор» для будівництва офісно-житлового будинку на вул. Саксаганського, 111 у Шевченківському районі м. Києва» було продано зазначену земельну ділянку. Але на підставі держакту на право власності на земділянку КВ №137596, договору оренди земельної ділянки від 15.01.2010 та містобудівного розрахунку, Департамент містобудування надав містобудівні умови і обмеження від 24.04.2012 для реконструкції нежитлового будинку під торгово-офісний комплекс.

 

Згідно ДБН реконструкція є перебудовою введених в експлуатацію об’єктів будівництва, яка передбачає зміну основних техніко-економічних показників та збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій. Таким чином, повне знесення будівлі суперечить вихідним даним на проектування та проектній документації, зареєстрованій у містобудівному кадастрі Департаменту містобудування та архітектури.

 

Тож, влада, створивши ситуацію, яка була використана для знесення будинку, і не проконтролювавши діяльність забудовника, фактично стала співучасником злочину. Впевнений, саме тому влада не намагається притягнути до відповідальності забудовника, бо розуміє, що в підсумку за ґратами можуть опинитися не лише забудовники, але й дехто з чиновників.

 

Нагадаю, 5 вересня, у Києві знесли старовинний особняк по вулиці Саксаганського, 111. Зазначимо, що саме в цьому будинку свого часу жив відомий український історик і політик Михайло Грушевський. А також відомий художник Іван Хворостецький в роки свого навчання в художньому училищі Києва.

 

Дана споруда була побудована ще в другій половині ХІХ століття, а вже в 1888 році був добудований другий поверх будівлі. Останні сім років у будинку ніхто не проживав.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]