Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.10.2013 12:38

Рішення про знесення Будинку Коцюбинського владою не приймалося

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Жодних рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського у м. Бар Вінницької області органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області не приймалося.

Жодних рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського у м. Бар Вінницької області органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області не приймалося.

 

Тому Будинок Коцюбинського підлягає збереженню та утриманню відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини». Підстав для вилучення будинку з Держреєстру нерухомих пам’яток України немає.

 

Такий висновок зробила Прокуратура Вінницької області, яка здійснила перевірку викладених у моєму зверненні фактів щодо можливого знесення Будинку Коцюбинського.

 

Дивна історія, якщо ніяких рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського не приймалося, то навіщо тоді навколо нього поставили будівельний паркан і зняли табличку, що засвідчувала його статус пам’ятки? Влада повинна не просто сказати, що будинок не буде зруйнований, але й поінформувати людей, коли він буде відремонтований. Адже не може бути такого, щоб будинок визнали аварійним, а він залишався в такому стані. Гарантія незнесення це добре, але громаді треба гарантії збереження і реставрації пам’ятки.

 

Прокуратура підтвердила той факт, що у 2010 році держпідприємством «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» була проведена експертиза будівлі, відповідно до висновків якої будинок був визнаний аварійним, і таким, що досяг фізичної зношеності понад 80%. Його було рекомендовано розібрати та відновити як історичну пам’ятку. Але жодних рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського у м. Бар Вінницької області органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області не приймалося.

 

Нагадаємо, до звернулася громада з повідомленням про те, що Будинок Коцюбинського огородили будівельним парканом, з нього знята табличка, яка засвідчувала його статус як пам’ятки, тому це викликає побоювання, що пам’ятку знесуть.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]