Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.07.2013 15:43

Запропонував відзначити ювілей співпраці ЮНЕСКО та Львова

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Хочу вже цього року відреставрувати історичні споруди в центрі Львова: Високий Замок, історичні будинки в стилі бароко, церкви, монастирі та собори різних релігійних конфесій.

Хочу вже цього року відреставрувати історичні споруди в центрі Львова: Високий Замок, історичні будинки в стилі бароко, церкви, монастирі та собори різних релігійних конфесій.

 

Відповідні заходи передбачені проектом Постанови №3016 про відзначення 15-річчя з дня внесення ансамблю історичного центру міста Львів до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, ініціатором якої є я та Андрій Павловський.

 

Ідея цієї постанови виникла під час мого робочого візиту до Львова, де активісти-пам’яткоохоронці вже готуються до відзначення 15-річчя з дня внесення ансамблю історичного центру міста Львів до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Ця ініціатива похвальна, адже вона з одного боку нагадує владі, що в місті є пам’ятки, які охороняються ЮНЕСКО, і що про них треба пам’ятати, докладаючи зусиль для їх збереження в належному стані, а з іншого боку - спонукають туристів приїжджати в місто, де історичний центр має такий високий статус.

 

Через кілька років ми святкуватимемо 20-річчя внесення до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО Софії Київської та Києво-Печерської лаври.

 

Впевнений, що кожне таке святкування стимулюватиме пам’яткоохоронну діяльність в країні, а також спонукатиме інші регіони лобіювати включення своїх унікальних об’єктів в список ЮНЕСКО.

 

Довідка: У 2013 році виповнюється 15 років з дня внесення ансамблю історичного центру міста Львів до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Загальна територія ансамблю історичного центру міста Львів складає 120 га, і потребує належного догляду, адже місто Львів протягом декількох сторіч був процвітаючим адміністративним, релігійним та торговим центром. Середньовічне планування міста збереглось до наших днів майже без змін. Вцілила велика кількість історичних будівель.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]