Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.05.2013 10:49

КМДА вирішила вдосконалити "Мону Лізу"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

КМДА запроектувала у рамках реконструкції «Володимирської гірки» злочин та порушення закону: вирубку та пересадження зелених насаджень.

КМДА запроектувала у рамках реконструкції «Володимирської гірки» злочин та порушення закону: вирубку та пересадження зелених насаджень.

 

Як відомо, відповідно до розпорядження КМДА від 26.07.2006  №1128 «Про затвердження  проекту «Реконструкція і благоустрій парку «Володимирська гірка» у Шевченківському районі м. Києва» затверджено проект реконструкції вказаного парку. Даним проектом передбачене  вибіркове видалення та пересаджування дерев на території парку.

 

Нагадаю, що Володимирська гірка є територією природно-заповідного фонду і парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Таким чином, затвердження такого проекту реконструкції парку, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», необхідно здійснювати після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів України. Наголошую, саме Міністерства, а не його територіального підрозділу, як це є в даному випадку.

 

Проект реконструкції Володимирської гірки погоджений архітектурно-містобудівною радою при Головному управлінні містобудування архітектури та дизайну міського середовища і рекомендований до затвердження Київською міською службою Української державної інвестиційної експертизи «Київдержекспертиза».

 

Мене дивує, коли пам’ятку намагаються реконструювати, адже закон передбачає, що ніякої реконструкції пам’яток не може бути в принципі. Це не означає, що ніякі роботи на території такої пам’ятки вестися не можуть. Звичайно, доглядати за парком необхідно, але переробляти перлину садово-паркового мистецтва, руками КМДА - це все одно, що студенту художнього інституту вдосконалювати «Мону Лізу» і пояснювати це тим, що вона якась не дуже яскрава і одяг у неї явно не сучасний.

 

Разом з тим, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», роботи на території природно-заповідного фонду повинні мати наукове обґрунтування його доцільності.

 

Наукового обґрунтування доцільності вирубки дерев і тим більше їх пересаджування, на мою думку, в даному випадку, бути не може.

 

Саме тому, я звернувся до Генпрокуратури та Міністерства екології та природних ресурсів з проханням зупинити виконання даного проекту реконструкції Володимирської гірки до отримання відповідного погодження.

 

Теги: кмда
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]