Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2013 10:57

ПР поки не відмовилася від знищення природних заказників

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Єфремов відповів, що у фракції Партії регіонів всі рішення приймаються колегіально. А тому як фракція поставилася до мого прохання - не підтримувати проект Закону України, який направлений на узаконення самозахоплень землі та загрожує збереженню територій

Єфремов відповів, що у фракції Партії регіонів всі рішення приймаються колегіально. А тому як фракція поставилася до мого прохання - не підтримувати проект Закону України, який направлений на узаконення самозахоплень землі та загрожує збереженню територій природо-заповідного фонду і археологічних заповідників – я дізнаєтюся після голосування за проект у сесійній залі ВРУ.

 

Йдеться про проект Закону України №2066 «Про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь)». Ініціаторами законопроекту є депутати від ПР.

 

Як повідомлялося, автори обґрунтовують необхідність прийняття зазначеного законопроекту потребою захистити інтереси власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Але враховуючи той факт, що більшість територій природно-заповідного фонду та археологічних заповідників в Україні, досі не винесені в натуру і не мають оформлених актів на землю, то якщо такий закон вступить в дію, фермери кинуться освоювати ці землі.

 

За щоб не взялася ПР, яку б мету вона не ставила, а результат один – нищення нашої історії, культури, екології тощо. Фактично сьогодні закон заміняється правом сильного: хто захопив землю, кого підтримує місцева влада, підтримує міліція, той і використовує землю. Причому не згідно закону, а як йому заманеться.

 

Прийняття зазначеного законопроекту - не є спрощенням процедур, і не допомогою селянам, а фактичним узаконенням злочинних дій тих, кому влада дозволила ці незаконні колись, а тепер законні дії.

 

На жаль, депутати часто не вникають глибоко у суть законопроектів, а голосують орієнтуючись на їхні назви. А назви часто не співпадають із суттю закону. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]