Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2013 09:20

Кияни втретє визначатимуть "7 чудес Києва"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Кияни втретє визначатимуть "7 чудес Києва".

Кияни втретє визначатимуть «7 чудесКиєва».

Загалом, безумовно, кістяк семіркичудес залишиться незмінним, адже він викристалізувався всією історією міста, ане позицією того чи іншого комітету. З цікавістю стежитиму за новим опитуваннямі чекаю від киян активності у всьому, в тому числі і у цьому голосуванні.

У2007 році, коли оргкомітет (до якого я входив) на чолі з істориком івіце-спікером Верховної Ради України М. Томенком започаткував унікальнийкультурологічний проект «7 чудес України», мені було доручено очолити Київськийрегіональний оргкомітет, щоб визначити і запропонувати ті об’єкти, які могли бипредставляти Київ у всеукраїнському рейтингу..

Ось тоді я й вирішив, що наше місто такебагате на пам’ятки історії та архітектури, що воно саме спроможне представитисвою сімку чудес, які викличуть захоплення у кожного туриста. У результатівиник дочірній проект «7 чудес України» - «7 чудес Києва». Тепер же відбудетьсянова спроба визначити 7 чудес Києва вже новим оргкомітетом на чолі зініціатором усієї системи акцій – М.Томенком. Переконаний,  що за цей часпідходи киян навряд чи суттєво змінились.

Нагадаю, у 2007 році переможною сімкоючудес Києва( список за абеткою) стали:  Андріївська церква, Батьківщина-мати,Будинок з химерами, Золоті ворота, Києво-Печерська лавра, МихайлівськийЗолотоверхий та Софія Київська.

Тодів цьому списку мене здивувала присутність пам’ятника Батьківщині-матері, яку явважав рудиментом і символом тоталітарного режиму. Але кияни іронічнопоставилися до моєї позиції, і проголосували за цей об’єкт, адже вони напевнознали про унікальність Батьківщина-матері в технічному плані. Крім тогомонументальна скульптура є однією із найвищих скульптур світу.

У2010 році киянам знову запропонували із 20-ти об’єктів вибрати 7, які б моглибути названими «7 чудесами Києва» і в результаті інтернет-голосування, в якомувзяло участь понад 20 000 киян, жителі столиці повторили свій вибір 2007року.

Намою думку, у голосуванні 2013 року за «7 чудес Києва» кияни можуть значнобільше віддати голосів за Гостинний двір, оскільки в нього вкладено багатоенергії та любові киян, у свідомості яких він став одним з найважливішихоб’єктів Києва. Натомість значно менше може бути віддано голосів за Будинок зхимерами, який незважаючи на вкладені в нього мільйони гривень, залишивсянедоступним для киян.

Враховуючисвої особисті вподобання щодо інших об’єктів Києва, я розробив авторську екскурсію,яку описав у книзі «Мої 7 чудес Києва». Невдовзі книга має побачити світ.

 Читайтетакож:

http://www.bryhynets.com/index.php?nma=news&fla=stat&cat_id=1&page=1&nums=1115
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи