Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013 13:21

Я проти здорожчання секонд-хенду

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Я виступаю категорично проти законопроекту №2321 від 18.02.2013 про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» (щодо одягу та інших виробів, що використовувалися). Тому нардеп публічно звернувся до його ініціатора з проханням відкликати цей

Я виступаю категорично проти законопроекту №2321 від 18.02.2013 про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» (щодо одягу та інших виробів, що використовувалися). Тому нардеп публічно звернувся до його ініціатора з проханням відкликати цей проект закону. Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про Митний тариф України» в частині зміни розміру ставок ввізних мит на товарну підкатегорію «Одяг та інші вироби, що використовувалися: взуття, одяг і додаткові речі до одягу та їх частини, інші», встановлюючи мінімальну ціну на розмитнення - 10 євро за 1 кг. Мені все одно звідки завозять одяг: з Китаю, Туреччини, чи це секонд-хенд. Головне, що він дешевий і його можуть купити всі верстви населення, а особливо найбідніші. Якщо буде прийнятий цей законопроект, це означатиме суттєве здорожчання товару, що використовувався. Вважаю, цього не можна робити доти, поки влада не зможе забезпечити достойний рівень життя населенню України. Я навмисно перевірив вартість шерстяного светру в секонд-хенді. В середньому його вартість складає 20 грн., його вага 600 грам. За новими правилами законопроекту тільки розмитнення цього светра котуватиме понад 60 грн., додайте до цього вартість його транспортування, оренду приміщень, де він продається, зарплату працівників і рентабельність для підприємця, який цим займається. У підсумку маємо, що після введення закону цей светр коштуватиме близько 100 грн.. Серед причин необхідності прийняття цього проекту закону його ініціатор називає підтримку легкої промисловості України. Я не думаю, що завдяки збільшенню податку на ввезення секонд-хенду наша легка промисловість раптом стане краще працювати, а українці ринуть на шопінг за товарами українського виробництва. Проблема нашої легкої промисловості не в секонд-хенді, а в некомфортних бізнес-умовах для внутрішнього виробника, серед яких корупція, високі кредитні ставки, тиск з боку влади, тощо. Не можна підтримати виробника українського одягу, якого практично не існує. Думаю, що збільшення податку на секонд-хенд посилить ті структури, які імпортують китайських ширпотреб. Впевнений, що коли українці почнуть добре заробляти, а закони і економічний клімат в країні підніме бізнес, громада не стоятиме на секонд-хенді біля куп одягу з нового завозу товару, сподіваючись знайти щось унікальне і особливе за невеликі гроші.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]