Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2013 16:49

Діалог з країною. Станіславський би повірив

Громадськість давно не вірить у солодкі загравання народу з владою і постановочно-показові питання. А якщо так, то єдина людина для якої це все готувалося - сам Янукович

Президент України демонструє чудеса відкритості. За ці кілька днів можна спостерігати цілу низку цікавих подій за участі Януковича. Це і візит до Брюселю на вистражданий Саміт Україна-ЄС, і анонсована на 1 березня велика прес-конференція, на яку журналісти чекають вже більше року.

А відкрив цей фестиваль демократії сьогоднішній традиційний вже проект "Діалог з країною". Формат зрозумілий – з телевізійної студії Янукович чотири години поспіль відповідає на питання простих громадян. Для цього журналісти провідних каналів влаштовують прямі включення з різних регіонів. Поставити питання може кожен охочий.

Але на цьому демократія вичерпалася.

Локації включень до останнього приховувалися і телевізійниками, і Адміністрацією Президента. Ніякої реклами, інформаційної кампанії щодо можливості поставити питання президентові не проводилося.

Включення із овочесховища, дитячого будинку сімейного типу, дитячого садочка, перинатального центру. Усміхнені люди, що дякують президентові за своє щасливе життя. Такою йому запам’ятається ця чотиригодинна розмова. Держава живе, пульсує, долає труднощі. Люди діляться радощами й бідами, вони розуміють, що й владі непереливки – економічна криза ззовні і екстимістська опозиція зсередини гальмують жадане покращення.

Болюча історія білоцерківської жіночки, що ледь не кулаками виборювала право його поставити на Майдані, так розчулила президента, що він навіть не міг сприймати питань з інших регіонів.

Ілюзія відкритості. Ілюзія діалогу. Ілюзія народу.

Громадськість давно не вірить у ці солодкі загравання народу з владою і постановочно-показові питання. А якщо так, то єдина людина для якої це все готувалося - сам Янукович. Аби йому було комфортно й надалі перебувати у своїй особистій ілюзії доброго правителя.

Цікаво тільки, чи дійсно він сьогодні повірив у це зрежисоване щастя? Станіславський би повірив.

 

Теги: янукович
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]