Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.01.2021 16:13

Моніторинг фінансового законодавства (15 – 21 січня)

Доктор юридичних наук, доцент кафедри фінансового права КНУ ім. Тараса Шевченка, бізнес-медіатор

До вашої уваги пропонується щотижневий моніторинг важливих новацій законодавства у сфері фінансів та фінансового права. Не пропустіть нагоду бути у курсі останніх змін!

Законопроект щодо гарантій адвокатської діяльності

На розгляд Верховної Ради України 19 січня 2021 року внесено проект Закону України «Про внесення зміни до статті 23 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»щодо гарантій адвокатської діяльності» (№ 4612).

Мета: захист життя і здоров'я адвоката та членів його сім'ї, при виконанні ним своїх професійних обов’язків.

Законопроектом № 4612 пропонується надати право адвокату на придбання, носіння, облік, зберігання та застосування пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, для забезпечення його професійної діяльності.

 

Законопроект щодо строків подання політичними партіями звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру

На розгляд Верховної Ради України 19 січня 2021 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про політичні партії в Україні» щодо строків подання політичними партіями звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру» (№ 4611).

Мета: забезпечення здійснення державного контролю Національним агентством з питань запобігання корупції за дотриманням встановлених законом обмежень щодо фінансування політичних партій, законним та цільовим використанням політичними партіями коштів, виділених з державного бюджету на фінансування їхньої статутної діяльності.

Законопроектом № 4611 пропонується внести зміни до Закону України «Про політичні партії в Україні» в частині виключення положення про відстрочку для політичних партій у поданні щоквартальних звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру на період карантину.

 

Законопроект щодо порядку розподілу надходжень від правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху

На розгляд Верховної Ради України 18 січня 2021 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо порядку розподілу надходжень від правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах населених пунктів» (№ 4606).

Мета: створення умов для впровадження в Україні системи автоматичної фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в межах населених пунктів, а також ефективного розподілу надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України, а саме установити, що 50 відсотків надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах відповідного населеного пункту спрямовуватимуться до доходів відповідного міського, сільського або селищного бюджету.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]