Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2013 14:13

Діюча влада заплутується у власному «покращенні»

Голова Національного форуму профспілок України

Наступного тижня планується ухвалення Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Очікувати реального оздоровлення української економіки та підвищення рівня життя громадян у найближчі роки не варто, оскільки навіть заяви влади про

Наступного тижня має відбутись ухвалення Державної програми активізації розвитку економікина 2013-2014 роки.  Але очікуватиреального оздоровлення української економіки та підвищення рівня життя громадяну найближчі роки не варто, оскільки навіть заяви влади про власні ініціативичасто суперечать одна одній.

Наприклад,з інтервалом у 6 днів в Уряді спромоглися заявити про те, що серед  державних інструментів для реалізації програми розвитку економіки планується застосування податкових та митних пільг, а через п’ять днів вже розглядають можливість відміни близько половини існуючих пільгз ПДВ та податкунаприбуток, і при цьомустверджують, що данні дії повинні «закластисерйознийфундаментдлярозвиткуекономікиі добробуту людей».

Всеце красномовно доводить, що діюча влада неспроможна забезпечити умови, які бнаблизили Україну до європейських стандартів життя. Аналізуючи заяви такоментарі перших осіб держави, бачимо, що вони є голослівними та частосуперечать одна одній. Влада відверто дурить народ – жодних реальних і прозорихмеханізмів не озвучують, більшість документів, включаючи антисоціальнийДержбюджет, недоступні широкій громадськості. Все, що ми чуємо – це звинуваченнядій «попередників», хоча половина терміну нового Президента вже спливла, адіючий очільник уряду продовжив свої повноваження на посаді в новому складіКабміну.

Зметою подолання економічної рецесії, яку вже підтверджують експерти, потрібнозабезпечити створення нових робочих місць та скорочувати невиправдані бюджетнівидатки, а не підвищувати збори. У всьому цивілізованому світі з метою виходу зрецесії застосовують механізми, що сприяють скороченню безробіття, розвиваютьмалий та середній бізнес. Натомість в Україні запровадилиціле міністерство зборів, повернули VIP-пільги та ще й робочий день от-от офіційно збільшать до12-годин. Про яке стимулювання економічного сектору та забезпечення соціальнихгарантій працюючих громадян може йти мова? З такими темпами «покращення»Україну очікує справжня економічна депресія

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи