Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2013 14:13

Діюча влада заплутується у власному «покращенні»

Голова Національного форуму профспілок України

Наступного тижня планується ухвалення Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Очікувати реального оздоровлення української економіки та підвищення рівня життя громадян у найближчі роки не варто, оскільки навіть заяви влади про

Наступного тижня має відбутись ухвалення Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.  Але очікувати реального оздоровлення української економіки та підвищення рівня життя громадян у найближчі роки не варто, оскільки навіть заяви влади про власні ініціативи часто суперечать одна одній.

Наприклад, з інтервалом у 6 днів в Уряді спромоглися заявити про те, що серед   державних інструментів для реалізації програми розвитку економіки планується застосування податкових та митних пільг , а через п’ять днів вже розглядають можливість відміни близько половини існуючих пільг з ПДВ та податку на прибуток, і при цьому стверджують, що данні дії повинні «закластисерйознийфундаментдлярозвиткуекономікиі добробуту людей».

Все це красномовно доводить, що діюча влада неспроможна забезпечити умови, які б наблизили Україну до європейських стандартів життя. Аналізуючи заяви та коментарі перших осіб держави, бачимо, що вони є голослівними та часто суперечать одна одній. Влада відверто дурить народ – жодних реальних і прозорих механізмів не озвучують, більшість документів, включаючи антисоціальний Держбюджет, недоступні широкій громадськості. Все, що ми чуємо – це звинувачення дій «попередників», хоча половина терміну нового Президента вже спливла, а діючий очільник уряду продовжив свої повноваження на посаді в новому складі Кабміну.

З метою подолання економічної рецесії, яку вже підтверджують експерти, потрібно забезпечити створення нових робочих місць та скорочувати невиправдані бюджетні видатки, а не підвищувати збори. У всьому цивілізованому світі з метою виходу з рецесії застосовують механізми, що сприяють скороченню безробіття, розвивають малий та середній бізнес. Натомість в Україні запровадили ціле міністерство зборів, повернули VIP -пільги та ще й робочий день от-от офіційно збільшать до 12-годин. Про яке стимулювання економічного сектору та забезпечення соціальних гарантій працюючих громадян може йти мова? З такими темпами «покращення» Україну очікує справжня економічна депресія

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]