Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.10.2020 15:27

Тижні моди більше не працюють?! Або нова B2C онлайн реальність для дизайнерів

Співвласник Групи компаній X-tend Group, керуючий партнер та засновник New Fashion Zone

Як змінились споживацькі настрої, як просувати дизайнерський бренд, на що дизайнеру звертати увагу в роботі за даними світової платформи з просування дизайнерів Not Just a Label

29 жовтня у рамках проєкта  Ukrainian New Fashion Days 2020, що відбувся за підтримки Українського Культурного Фонду, мені пощастило модерувати дуже цікаву зустріч щодо просування на експорт та логістики для українських дизайнерів. Говорили з драйвером та засновником провідної світової платформи для фешн дизайнерів Not Just A Label  (NJAL) Стефаном Сігелом та CEO Нова Пошта Глобал, Юрієм Беневітським про те, як змінився споживач за період ковіду, що користується попитом та як нам побудувати ефективну логістику.

На думку Стефана Сігела, є декілька суттєвих змін фешн-індустрії, які варто брати до уваги кожному бренду.

По-перше, споживач дизайнерських товарів змінив свої уподобання через covid-19 та обмеження виходів «в світ». Тепер, клієнти хочуть одягатись зручно, більше уваги речам оверсайз, ван сайз та унісекс. До того ж, такі речі краще купувати онлайн, адже технології визначення розміру та посадки ще не є досконалими, навіть у NJAL, кожен бренд сам визначає розміри та відповідні їх значення. Порада від Стефана до дизайнерських брендів на фото вказувати параметри моделей, як то зріст та розмір, це дуже допомагає споживачу обрати.

По-друге, крафт, хенд-мейд, ручні вироби за даними аналітики NJAL постійно збільшуються в обсягах продажів і є підстави вважати, що цей тренд продовжить зростати. Тож, не спішіть переводити своє дизайнерське ательє у бренд, за словами Стефана, їх клієнти готові чекати на кастомізований (зроблений під індивідуальні потреби) виріб до 21 дня! Такий собі on-demand (на запит), у  NJAL кажуть, що його вага складає до 40% продажів. Ми, у New Fashion Zone, не здивовані, аналітики McKinsey у «The State of Fashion» репорті передбачили цей сценарій заздалегідь.

По-третє, NJAL команда наголошує на важливості класних фото та відео і радять не економити на фото сесіях, адже онлайн клієнти покупають картинку. Нам було дуже приємно, коли Стефан відмітив, що зазвичай, українськи модні бренди, що розміщені на NJAL,дуже вирізняються високою якістю візуального контенту.

По-четверте, звичні формати просування фешн продукту вже не працюють. Стефан вважає, що немає ніякого фінансового  сенсу шити в склад, презентувати за шалені бюджети свої колекції на світових тижнях моди чи заморожувати величезні партії речей під реалізацію, нехай і у світових ритейл-гігантах, департмент сторах, тощо. Набагато розумніше, інвестувати ці кошти на онлайн присутність та роботу з клієнтом напряму. Так, B2C – це правильна стратегія розвитку, а он-деманд (на замовлення) – це стале відношення до використання ресурсів та збереження екології планети.

За даними світової аналітики відправки посилок, B2С відправлення  зростають кожного року. Локдаун тільки сприяє збільшенню  онлайн шопінгу по всьому світі. Тож, завданням для українських фешн-брендів та дизайнерів має стати вміння перфектно і швидко вирішувати питання логістики. А відтак, всі мають сфокусуватись на максимальній присутності онлайн та якості роботи з клієнтами.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи