Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.04.2020 20:17

Як COVID-19 змушує нас шукати нові шляхи вирішення проблем

Засновник та СЕО Української соціальної академії

6 інноваційних способів боротьби з коронавірусом від соціальних підприємців з усього світу.

Під час пандемії COVID-19 ми всі бачимо, що традиційні шляхи вирішення проблем не працюють. І тому зараз нам, як ніколи, потрібні соціальні інноватори — люди, які знаходять нові способи для допомоги іншим.

По всьому світу соціальні підприємці та відповідальні бізнесмени вирішують проблеми, викликані COVID-19 — від створення біометричних ідентифікаційних систем до надання мікрофінансових позик.

1. Легкий доступ до фактів

Fundación Capital у Колумбії — соціальне підприємство, яке працює для покращення життя людей з низьким доходом.

Fundación Capital змінила свої чат-боти та віртуальних помічників для надання інформації найуразливішим верствам населення. Відтепер за їх допомогою можна дізнатись офіційні повідомлення уряду, а також – як діяти та управляти фінансами у кризових ситуаціях.

2. Розвиток телемедицини

AlTibbi — арабська цифрова платформа, яка надає надійну, актуальну та спрощену медичну інформацію для користувачів регіону. Після початку пандемії Altibi запустила спеціальну гарячу лінію «Корона».

Набравши спеціальний номер, люди можуть зв’язатися з сертифікованими лікарями по відеозв’язку. Якщо у людини спостерігаються симптоми якогось захворювання, вона може отримати медичну оцінку вдома — не піддаючи небезпеці себе та інших людей.

3. Моніторинг розповсюдження вірусу та контроль за доступом до ліків

Основний виклик пандемії — неможливість виявити пацієнтів, відстежувати випадки захворювання або підтримувати спостереження за захворюванням. Тому біометричні цифрові дані можуть змінити ситуацію у боротьбі з пандемією.

Компанія Simprints розробила біометричну систему ідентифікації пацієнтів разом із медичними працівниками у 12 країнах. Система дозволяє відстежувати переміщення хворих людей, моніторити ефективність ліків та контролювати поширення допомоги — для того, щоб уникнути корупції.

4. Боротьба з наслідками тривалої ізоляції

Асоціація безпеки будинку літніх людей (SCHSA) — соціальне підприємство та благодійна організація в Гонконгу. SCHSA пропонує цілодобову допомогу людям похилого віку та людям у групі підвищеного ризику.

За дослідженнями люди, які живуть одні, частіше страждають від психічних розладів, тривожності і депресії. У відповідь SCHSA пропонує регулярні дзвінки по телефону — щоб побороти наслідки ізоляції та пересвідчитись, що з людиною все гаразд.

5. Захист психічного здоров’я

Crisis Text Line — глобальна некомерційна організація, яка надає безкоштовні консультації через SMS-повідомлення. Цілодобова підтримка від кваліфікованого консультанта доступна мешканцям США, Великобританії та Канади.

6. Позики для найуразливіших верств населення

Fundación Paraguaya (FP), перша мікрофінансова установа в Парагваї, яка розпочала свою діяльність в 1995 році. Вона поширює знання про фінансову грамотність та підприємницьку освіту серед малозабезпечених молодих людей.

Під час пандемії COVID-19, Фонд надає мікрофінансові позики найуразливішим категоріям населення — і вже співпрацює з 3500 сільських банків та 70 000 мікропідприємств.

Під час пандемії Фонд дозволяє позичальникам відкладати свої платежі без будь-яких штрафних санкцій та пропонує варіанти рефінансування.

Подолання коронавірусу передбачає не лише ізоляцію та медичне обслуговування. Наслідки будь-якої кризи першими впливають на соціально-незахищених людей та тих, хто працює в неформальному секторі економіки — тому зараз варто вже зараз починати готуватися до подолання соціальних наслідків цієї недуги, таких як безробіття та бідність.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]